Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Larsen og Jensens duel fortsætter i Vejle

DM Rally 
20/09/13 

Henrik Larsen og Ole Jensen kæmper om at vinde DM-titlen i Standard National
Det er længe siden, at topkampene i dansk rallysport har været så tætte, som tilfældet har været i år. Når rallyfeltet stempler ind i Vejle til årets Mekonomen Rally, er der spænding om udfaldet i alle fire mesterskabsdivisioner.
Tre hold er således adskilt af sølle tre point i den hurtige 4WD-division, men også i Standard National-divisionen er kampen tæt.
 

Henrik Larsen/Jeannette Kvick, Hårlev/Maribo, har ni points forspring til Ole Jensen/Mogens Gotlob, begge Kalundborg, og målt på antal divisionssejre har hvert mandskab scoret to.

”Vi vil vinde alle sammen, og vi vil vinde denne her gang,” siger Ole Jensen. ”Jeg sov lidt i timen sidste gang, vi kørte, men det gør jeg ikke denne her gang. Det bliver sjovt, når vi ligger så tæt.”

”Jeg tror, at vi har fundet noget,” siger Henrik Larsen om sin divisionssejr i det seneste DM-løb. ”Det har været planen hele året, at vi skulle lægge hårdt ud på de første prøver, så de andre ikke skulle slappe for meget af, hvis de skulle være med.”


Henrik Larsen/Jeannette Kvick vandt seneste duel på det vestlige Lolland.
(Foto: Morten Alstrup)

”Det sidste løb var første gang, at vi virkelig fik testet styrkeforholdet, og det var specielt på løbets anden prøve, at vi lagde afstand til Ole. Det er spændende, hvem der lige rammer formen den enkelte dag – og hvordan vejret bliver. Regnvejr er ikke lige min kop te. Det er nok mere Ole. Men hvis det er tørt, og der er fornuftigt vejr, så kan vi godt følge med.”

Deltagerne i Mekonomen Rally skal kæmpe over ti hastighedsprøver, som køres på veje, som i en lang årrække ikke har været anvendt til DM-rally.

”Nogle af prøverne kan jeg godt huske – og nogle kan jeg ikke huske, men når vi kører dem igennem inden løbet for at lave vores noter, vil jeg sikker tænke Her har vi kørt før,” siger Ole Jensen, der senest blev Danmarksmester i 2010.

”Jeg har aldrig kørt rally i Vejle før, så det er meget nyt,” replicerer Henrik Larsen. ”Der er nogle steder, hvor det snor sig og går op og ned. Specielt den hastighedsprøve, vi skal slutte af med, så der vil ikke være noget, som er afgjort, før vi har kørt den sidste prøve.”


Ole Jensen/Mogens Gotlob er et rutineret makkerpar i deres Renault Clio.
(Foto: Morten Alstrup)

Men det er ikke kun afslutningen på Mekonomen Rally, der vil være udfordrende. Det vil starten også være. Her skal der nemlig fredag aften køres to hastighedsprøver efter solnedgang.

”Fredag aften i mørke er nok ikke lige mig, så her gælder det om at begrænse tabet, så vi kan starte godt lørdag formiddag,” siger Henrik Larsen, mens Ole Jensen ikke har denne bekymring.

”Jeg tror bestemt ikke, at mørket vil være et problem. Det har jeg været god til. Der er lidt af det hele i dette her løb, og vi skal bare lægge ud med at være hurtigst på den første prøve.”

Danish Rally Championship

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 21/09/13 - Vejle - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: