Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Eks-Danmarksmestre får DM-comeback i Vejle

DM Rally 
19/09/13 

Udfordringerne i weekendens Mekonomen Rally har tiltrukket flere topkørere
Det bliver nogle af Danmarks mest udfordrende hastighedsprøver, som fredag og lørdag møder rallykørerne, når årets Mekonomen Rally afvikles i Vejle og omegn. Men det bliver ikke kun den faste kerne af danske topkørere, som skal opleve dem. Netop udfordringerne og muligheden for et gensyn med nogle hastighedsprøver, som ikke har været anvendt til motorsport længe, har lokket en række tidligere rally-Danmarksmestre til start.
 

Vinderne af Danmarksmesterskabet i Tunet National i 2011, Benny Pedersen/Ditte Kammersgaard, Gørding/Kolding, er således for første gang i denne sæson med i feltet med den Peugeot 308, som de sidste år vandt DM-sølv med. I år har teamet koncentreret indsatsen hjemme på værkstedet, hvor mange ressourcer er blevet brugt på at videreudvikle bilen, som viste sit værd ved et minirally for nylig, hvor de sluttede på en generel andenplads.


Det er et år siden, at Benny Pedersen og Ditte Kammersgaard, sidst var til start i et DM-rally. Ved Mekonomen Rally vender 2011-mestrene tilbage.
(Foto: Morten Alstrup)

Her blev makkerparret kun overgået af Michael Sørensen/Søren Tøndborg, Kolding/Kjellerup. De vil også være at finde i feltet ved Mekonomen Rally i deres hvide Subaru Impreza, og mens det kun er et par år siden, at Søren Tøndborg sidst var i DM-feltet, så ligger Michael Sørensens seneste DM-start længere tilbage. Men koldingenseren har gennem hele sin rallykarriere været en hurtig herre. Efter et juniormesterskab i 1995 blev det senere til to Danmarksmesterskaber i 1996 og 2002.

En anden juniormester, der gør comeback til DM-feltet, er Martin Johansen, Vejen. Sidste gang den tidligere firdobbelte Danmarksmester var med i DM-feltet var tilbage i 2010, hvor han kørte en firhjulstrukket Subaru Impreza. De seneste par sæsoner har han brugt på at opbygge en Renault Clio helt fra grunden til brug i Tunet National, hvor han starter sammen med sin gamle makker Karsten Isaksen, Egtved, som han i øvrigt tog sin 2001-titel sammen med.

Den fjerde tidligere Danmarksmester, som er tilbage i et dansk rallyfelt ved Mekonomen Rally, bliver Kim Boisen, Broager. Sønderjyden huserede sidste år på de tyske hastighedsprøver sammen med Jesper Petersen, Broager, hvor makkerparret vandt ADAC Rallye Master-titlen.

Danish Rally Championship

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 21/09/13 - Vejle - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: