Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki Motorsport med DM-debutant i teamet

DM Rally 
18/09/13 

Det bliver med en DM-debutant i teamet, at Suzuki Motorsport stiller til start i weekendens DM-rally i Vejle og omegn.
Unge Jacob Madsen (Dianalund) skal have sin første DM-start for teamet, efter at han netop har gennemført de løb, som var nødvendige for, at han kunne få den krævede rallylicens.
 

”Efter at have kørt klubrally har jeg nu gennemført de to minirallyer, som er et krav for at få en rallylicens,” siger Jacob Madsen, som fyldte 18 år for et halvt år siden. ”Det første minirally var i Slagelse, det andet var ved Billund, så nu gælder det min første DM-start.”

Jacob Madsen vil i DM-rallyet i Vejle blive sekunderet af Mette Jensen (Holbæk) i co-driversædet, og de starter med en Suzuki Swift 1.6 Sport i Standard National-divisionen, hvor de dog er oppe mod konkurrenter med biler, der har nogle større to-liters motorer.

”Jeg håber på, at jeg kan gennemføre løbet i Vejle og finde ud af, hvordan jeg ligger i forhold til de andre biler i divisionen,” siger Jacob Madsen. ”De har jo 40-50 hestekræfter mere, men jeg vil blive glad, hvis jeg bare kan følge lidt med dem.”


18 årige Jacob Madsen får sin DM-debut
(Foto: Suzuki Motorsport)

Storebror Kenneth Madsen (Dianalund) er naturligvis også med i årets femte afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, som for ham byder på en ny makker. Det bliver nemlig ikke den faste co-driver Henrik Dernoff (Dianalund), som sidder ved siden af, men i stedet Arly Larsen (Dianalund).

”Da løbskalenderen blev fastlagt, bestilte Henrik ferie med familien, men så blev løbet flyttet, og jeg har måttet finde en anden co-driver,” forklarer Kenneth Madsen.

”Jeg kender Arly og har haft ham med til et Yokohama-løb. Kemien var god, og jeg er ikke i tvivl om, at det vil spille fra første prøvemeter. Resultatmæssigt har det ikke noget at sige, selv om det er en anden stemme, man hører i hovedtelefonen. Det, der derimod bliver lidt specielt ved dette løb er, at vi skal starte med at køre i mørke, men vi vil gøre det bedste vi kan fra første meter.”


Kenneth Madsen starter med ny co-driver
(Foto: Suzuki Motorsport)

Udover at have en ny mand siddende i højre-sædet bliver den landsdel, hvor det kommende DM-løb skal afvikles, også en ny udfordring for Kenneth Madsen.

”Jeg har aldrig selv før kørt i Vejle-området, men jeg har hørt, at det skulle være gode prøver, og jeg glæder mig til, at det bliver så udfordrende, som man siger. Det bliver fint med både grus og kørsel i mørke,” siger Dianalund-køreren, som i denne sæson målrettet går efter at forsvare sit Danmarksmesterskab i Tunet National.

”Morten Karl har været en hård nød at knække i år, men jeg giver ikke op på forhånd. Muligheden er nok større til dette løb, fordi det er mere krævende, men det vil være tåbeligt at skrue hovedet af, for vi kan ikke tåle at udgå en gang mere. Der er også flere konkurrenter denne gang, så laver man noget dårligt, ryger man langt ned i pointlisten.”

Suzuki Motorsport
Teamchef Anders Lysen


Læs mere om:
  • 21/09/13 - Vejle - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: