Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

Sunoco SSC viste klasse på Ring Djursland

Special Saloon 
17/09/13 

I weekenden den 14. – 15. september blev et af de 5 mesterskaber i SSC afgjort, idet Christian Siepmann ikke længere kan hentes i S-GT divisionen.
De øvrige divisioner og det generelle mesterskab bliver først afgjort til 6. og sidste afdeling på Jyllandsringen den 28. – 29. september.
 

I netop S-GT4 divisionen viste Jørgen Hansen rigtig gode takter gennem weekenden, og kun en 20 sekunders straf for ”at have forårsaget et undgåeligt sammenstød”, forhindrede ham i at tage alle 3 heatsejre i S-GT4. Med det resultat ligner han en stærk kandidat til andenpladsen i divisionen, men der er ikke mange point ned til de næste pladser, så han kan ikke tåle flere uheld hvis andenpladsen skal holdes i år. På tredje og fjerde pladsen er der kun 3 point imellem Preben Grundtvig og Johannes Graversen, så spændingen er helt intakt i divisionen.


Stort tillykke til Christian Siepman med mesterskabet i S-GT4 divisionen 2013
(Foto: Keld Dohm)

I SS2 står kampen om mesterskabet mellem Martin Vedel Mortensen og Hans Hartmann Petersen, og netop disse 2 viste at de har et forspring i forhold til de andre i SS2. I heat 1 så det længe ud til at Hans Hartmann skulle tage en komfortabel sejr, men en fejl i generatoren satte en stopper for det på omgang 18. ”Jeg havde fuldstændig styr på ham (Martin –red.), og så vil bilen ikke lade.” fortalte en tydelig ærgerlig Hans Hartmann efter heatet. Med pointtabet i weekenden til Martin Vedel bliver det meget svært for Hans Hartmann at komme forbi Martin i mesterskabsstillingen. Til gengæld skal det også gå meget galt hvis ikke Hans skal tage andenpladsen. Kampen om tredjepladsen i SS2 er derimod stadig meget tæt med kun 15 point mellem Christian Vejby i BMW E46, Niels Christiansen i Toyota Corolla og Bjarne Mortensen i Peugeot 407.


Martin Vedel Mortensen ligger godt til både i det generelle mesterskab og i SS2 mesterskabet
(Foto: Keld Dohm)

Michael Klostermann fik fuld udbytte af weekenden i SS3, og det betyder at han nu er meget tæt på Tor Brynjelsen i stillingen. Tor erkender at han ikke kan følge med Michael ude på banen, så hans chancer for at fastholde førstepladsen er reelt ikke særlig store.


Michael Klostermann er suveræn i hans egen SS3 division, så ude på banen kæmper han med bilerne fra S-GT4 divisionen, her er det Mikkel O. Pedersen og Johannes Graversen, der forgæves kæmper for at komme forbi
(Foto: Keld Dohm)

I S-P5 var der lagt op til en tæt kamp mellem Claus Christensen og Christer Gislerud, og den fik vi. I heat 1 kom Claus bedst fra start, men Christer fulgte godt med, og havde det ikke være for et sammenstød med en SS2 bil, der bøjede et forhjulsophæng på Claus Aqulia havde kampen garanteret varet helt til målstregen. Til heat 2 var banen våd, og så kan alt som bekendt ske. Christer kom, i modsætning til Claus, ikke specielt godt fra start, og den første halvdel af heatet lå han på fjerdepladsen, inden han kom forbi Christian Siepmann og Jørgen Hansen midt i heatet, og herefter halede han langsomt ind på Claus. Han kom dog aldrig tæt nok på til at skabe spænding og Claus vandt med en pæn margin. Til heat 3 var banen tørret op igen, og Claus og Christer lå helt tæt hele heatet. Heatet var præget af en lang periode i midten med safetycar, men uanset safetycar eller ej, så var afstanden mellem de 2 ikke over et enkelt sekund på noget tidspunkt. Christer Gislerud er lige nu foran med 33 point, men med 81 point at køre om til finalen, så er intet afgjort på forhånd.


Så fik vi den direkte duel mellem Claus Christensen og Christer Gislerud, og her trak Claus Christensen det længste strå
(Foto: Keld Dohm)

Næste løb i Sunoco SSC er den 28. – 29. september på Jyllandsringen, og det bliver med garanti en spændende sæsonfinale.

SUNOCO SSC, www.specialsalooncar.dk
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 15/09/13 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her