Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Snoede veje venter for Peugeot-kvartet

DM Rally 
17/09/13 

Der er udfordringer i vente, når Peugeot Sport Dealer Team DK stiller til start i femte afdeling af Danmarksmesterskabet i rally.
Vejle bliver centrum for det kommende løb, hvor kun en enkelt hastighedsprøve kommer til at foregå. Resten vil finde sted i det kuperede terræn omkring byen.
 

”Jeg har hørt, at vejene skulle sno sig rigtig meget. Det håber jeg også, at de gør, for det ligger godt til mig, da jeg har det bedst med hastighedsprøver, hvor det svinger lidt,” siger Christian Jensen fra Ans. Sammen med Freddy Pedersen fra Bjerringbro jagter han sæsonens første sejr i et DM-rally.

”Freddy og jeg vil gå efter at vinde, for vi savner at få en sejr – men også af hensyn til vores muligheder for at genvinde Danmarksmesterskabet, for der er ingen tvivl om, at det bliver en hård kamp. Ib Kragh og Mie Petersen er jo på hjemmebane og godt kørende, men det bør der kunne laves om på!”


Christian Jensen og Freddy Pedersen håber at de snoede veje kan blive til deres
(Foto: rallypics.dk)

Som forberedelse til det kommende løb har Christian Jensen og Freddy Pedersen testet deres Peugeot 207 Super 2000, så den er så optimal som mulig. ”Vi har haft nogle andre opsætninger af bilens undervogn, som vi gerne ville prøve, inden det gør løs med kampen om DM-pointene,” siger Christian Jensen.

Den anden Peugeot 207 Super 2000 i Peugeot Sport Dealer Team DK bestyres af Esben Hegelund og Ole R. Frederiksen fra Hadsten og Skibby. Og det nye makkerpar er klar til udfordringerne omkring Vejle.

”Vores bil er blevet vasket og klargjort som normalt, for det var et rimeligt skånsomt motorløb, vi kørte sidste gang,” siger Esben Hegelund. ”Nu er resten op til os.”


Esben Hegelund og Ole R. Frederiksen kører deres andet DM-rally
(Foto: rallypics.dk)

”Der er tre andre hold, som har mere at kæmpe for i DM, så vi vil prøve at køre stærkt fra starten, men alligevel tage en prøve ad gangen. Reelt set skal de andre have uheld, hvis vi skal op i kampen om medaljerne efter det forår, vi har haft. Men jeg er sikker på, at hvis vi får samme fart i bilen som sidste gang, så vil vi også komme til at få et godt resultat ud af løbet.”

Et godt resultat som ved sidste DM-rally jagter Kim Madsen og Line Lykke Jensen også. Slagelse-parret scorede dels en klassesejr, dels en divisionssejr i deres første start med den nye Peugeot 208 R2.


Kim Madsen og Line Lykke Jensen får deres anden start i den nye Peugeot 208
(Foto: rallypics.dk)

”Jeg har absolut ikke fortrudt skiftet til den, men det er klart, at vi stadig skal lære, fordi bilen er ny for os,” siger Kim Madsen, som i halvandet år har kørt i en hurtigere Peugeot 306 Maxi. ”Der er nogle bremsepunkter og svinghastigheder, jeg lige skal lære at kende, og der er jeg sikkert på, at der er mere at hente.”

”Da jeg startede med 208eren, kørte vi i den, som den var i sin grundindstilling, men efter det første løb er det klart, at jeg vil prøve at justere på den, så den mere kører som jeg gerne vil have det. Jeg er sikker på, at der er sekunder at hente med nogle forskellige småjusteringer og mere tilvænning fra min side.”

Mens Peugeot 208 R2-modellen er ny for Kim Madsen, så er den Peugeot RCZ, som Kjeld Seidler starter med, velkendt og gennemprøvet.

”Bilen er helt i orden. Ved det sidste DM-løb fandt jeg melodien med den, og nu skal jeg bare bygge videre på det resultat, som jeg skabte på Lolland,” siger rallykøreren fra Holmegaard. Han har dog en enkelt udfordring ved det kommende løb omkring Vejle.

”Datoen for løbet blev flyttet, efter at vi gik i gang med sæsonen, og min faste co-driver Marc Troels-Smith kan derfor ikke være med. Og ud fra det, jeg hører om hastighedsprøverne, så bliver lige netop DM-afdelingen i Vejle et løb, hvor det er vigtigt med en god co-driver. Heldigvis har jeg fået en aftale i stand med Henrik Skott, som sidste år vandt DM i 2WD-divisionen med Anders Rygaard. Han har bevist sig værd, og når vi har haft et par aftner med notetræning sammen, så tror jeg, at vi står godt forberedte.”


Kjeld Seidler skal denne gang starte sammen med Marc Troels-
(Foto: rallypics.dk)

For Kjeld Seidler er resultatet i DM-løbet i Vejle dog ikke uvæsentligt.

”Ved det sidste løb rykkede vi lidt op i tabellen, og det er blevet lidt halvspændende i kampen om medaljerne,” siger han. ”Denne gang kommer der et par ekstra kørere, og det bliver det ikke nemmere af. Vi kører efter en top 5-placering i vores division, men det er også blevet en division, der vil noget, og hvor der er konkurrence.”

Peugeot Sport Dealer Team


Læs mere om:
  • 21/09/13 - Vejle - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: