Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Mikkel C. Johansen sejrede i dramatisk finale i Auto-G DTC

DTC 
16/09/13 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipI et svært regnvejrsløb vandt Mikkel C. Johansen sit første Auto-G DTC løb foran Dennis Lind, der i weekenden overtog føringen i mesterskabet fra John Nielsen.
 

Ved Norges største motorløb, der er kørt i denne weekend på den norske racerbane Rudskogen, sejrede Dennis Lind i første løb i Auto-G Danish Thundersport Championship, der køres sammen med den norske serie NTCC. Det var Dennis Linds sjette sejr i indeværende sæson, og den femte i træk, og med sejren overtog Dennis Lind føringen i mesterskabet fra John Nielsen, der kom i mål som nummer tre efter norske Marius Nakken på andenpladsen.

Mens Auto-G DTC-feltet om lørdagen kørte rundt på den 3,2 km lange og kuperet bane i tørvejr, samlede tunge regnskyer sig umiddelbart før starten på løb 2 om søndagen, og netop som det 17-bils store felt trillede fra pitten og ud på opvarmningsomgangene begyndte regnen langsomt at falde. Det våde og glatte føre vanskeliggjorde forholdene, men ingen af kørerne havde valgt at satse med regnvejrsdæk. Dermed var alle lige i kampen om at holde optimal varme i de rilleløse tørvejrsdæk for i sidste ende at forbedre vejgrebet.

Efter at have vendt startrækkefølgen, mellem de otte bedste fra løb ét, førte Jesper Sørensen feltet an ind i sving ét. Lige efter fulgte Mikkel C. Johansen, der kørte sin kun fjerde afdeling i Auto-G DTC, og øjnede sin første mulige sejr i forrudens horisont. Jesper Sørensen, der også har sin første sejr til gode, forsvarede kløgtigt sin førsteplads de første par omgange, men en bremsefejl i en af banens svære svingkombinationer, var mere end Mikkel C. Johansen skulle bruge til at overtage førstepladsen. Jesper Sørensen holdt længe fast i andenpladsen, men gled i slutningen af løbet helt ned på en ottendeplads.


Mikkel C. Johansen
(Foto: Motorsporten.dk)

Straks bedre gik det for Dennis Lind, der hurtigt arbejdede sig frem fra sin startposition som nummer otte. På sin vej overhalede han den anden titelkandidat John Nielsen, der hele weekenden klagede over en ubalance i sin Ford Mustang-racer. Men Mikkel C. Johansen kunne Dennis Lind ikke fange, og kom i mål på andenpladsen foran norske Sebastian Aarvik.

”Det var et utroligt løb,” udtalte Mikkel C. Johansen lige efter sin overraskende sejr.
”Vi var på racerslicks i et meget vanskeligt føre, så jeg skulle virkelig holde hovedet koldt samtidig med, at jeg gerne ville presse på, for jeg har en andenplads fra min debutweekend, så denne gang kørte jeg målrettet for at vinde. Sejren har kæmpe stor betydning for mig. Både personligt, men også for hele teamet (FP Racing, red.), da det er vores første sæson i Auto-G DTC serien, og kun min fjerde afdeling,” sagde en meget tilfreds Mikkel C. Johansen.

Værd at nævne var i særdeleshed også Casper Elgaard, der efter et motorhavari i super pole-kvalifikationen var nødsaget til at skifte over i seriens gæstebil. Fra en startposition som nummer 16 overhalede den tidligere firedobbelte DTC-mester hele 12 konkurrenter under de svære betingelser, inden han til stor jubel for hans team, STARK Racing, krydsede målstregen på en imponerende fjerdeplads.

Næste afdeling i Auto-G DTC er DM Finalen den. 28.-29. september på FDM Jyllandsringen.


Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 15/09/13 - Rudskogen Motorsenter - DTC
  •