Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 3.5 Series

Nu rykker finalen tættere på

Formula Renault
3.5 Series 

13/09/13 

Optakt til afdelingen på Hungaroring
Den sidste del af september bliver meget vigtig for de to danske kørere i Formel Renault 3.5-klassen. Kevin Magnussen går ind til løbet i Ungarn med et solidt forspring til sin nærmeste rival, Stoffel Vandoorne. Og Marco Sørensen har efter en meget svær start på sæsonen, fundet formen og kommer ind til weekenden med masser af selvtillid efter dobbeltsejrene på Red Bull Ring.
 

Dermed er banen mere end kridtet skarpt op til de tre sidste afdelinger af Formel 3.5-sæsonen. Der er 150 point på spil, og selv de mindste fejl kan blive dyre. Det kan Stoffel Vandoorne tale med om - weekenden i Østrig gav ingen point til McLarens juniorkører. Den føring snuppede i stedet en anden af McLarens juniorkørere, danske Kevin Magnussen. Afstanden er nu på 27 point: en god føring, men med et enkelt DNF kan det blive tæt igen.

Heldigvis har Kevin Magnussen vist sig meget stabil, og kun udgået en enkelt gang. Ellers er det blevet til otte løb hvor han er endt på podiet. Med andre ord, Kevin tager flere point end sidste år hvor han nok satsede mere. Og den tilgang har vist sig at være meget moden. Læg dertil at han sidste år virkelig præsterede godt på Hungaroring og missede sejren i det første løb da teknikken var ham imod. Det lover derfor godt - en ny stærk weekend for Kevin og det ligner et mesterskab.

De forreste placeringer skal fordeles mellem de seks første i mesterskabet. I front bliver fokus især på de to titel-duellanter, mens Will Stevens og Nigel Melker vil gøre alt for at sikre sig en sejr. En del fokus kommer der også på António Félix da Costa der ellers var spået til at være en oplagt kandidat til mesterskabet. Han skal levere gode resultater i Ungarn og senere på måneden på Paul Ricard. Som bekendt er der et ledigt Formel 1-sæde hos Toro Rosso, og kan han finde formen fra sidste del af 2012-sæsonen får han det også. Men han skal levere varen for at komme i betragtning. Og så skal Marco Sørensen ikke glemmes - kan han trække en stærk afslutning på sæsonen åbner det også nye døre. Derudover kommer der også en smule mere bevågenhed omkring Sergey Sirotkin, der pt. ligger på en 9. plads i mesterskabet. Han har en 4. plads som årets bedste resultat, og opmærksomheden kommer af at han er ved at blive kørt i stilling som ny kører hos Saubers Formel 1-team, uagtet at evnerne og resultaterne ikke er de mest imponerende.

Der er med andre ord lagt op til en tæt og interessant finale med mange forskellige temaer, inklusiv vejret! Der er forventning om en blandet pose af regn, og ikke voldsomt varmt vejr.

Menjünk!

Benji

Læs mere om:
  • António Félix da Costa
  • Kevin Magnussen
  • Marco L. Sørensen
  • Sergey Sirotkin
  • Stoffel Vandoorne
  • Hungaroring
  • 15/09/13 - Hungaroring - Formula Renault 3.5 Series
  •