Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Tilbage i front

Yokohama
1600 Challenge 

13/09/13 
Yokohama

Nicolai Nielsen fik en velfortjent revance fra Grand Prix Danmark, da teenageren igen dystede i 1600 Challenge-klassen på Padborg Park i weekenden.
Ved årets store løb på FDM Jyllandsringen blev det til to nedslående heat, og Nicolai var derfor opsat på at komme tilbage til toppen af feltet i weekendens løb på den sønderjyske hjemmebane.
 

Foran kom han da også. Både træning og tidtagning blev vundet i overlegen stil af den unge Aabenraa-kører, og ifølge Nicolai selv skyldtes det god forberedelse:

- Jeg vil ikke sige at vi ikke var velforberedte til Grand Prix'et, men vi har gået alting igennem på bilen op til dette løb, og jeg har arbejdet meget mentalt for at være helt parat til at køre stærkt. En god fysisk og mental form giver nogle gange mere end et sæt helt friske dæk på bilen.


Der blev kæmpet for hver en placering
(Foto: Gripping Media)

De friske dæk blev alligevel monteret på bilen, og efter første heat kunne Nicolai betræde præmiepodiets øverste trin med et stort smil på læben. Fire sekunders forspring til nærmeste konkurrent var en absolut godkendt præstation, og Nicolai kunne se frem til at starte andet heat fra ottendepladsen, da man traditionelt lader de otte hurtigste fra første heat starte i omvendt rækkefølge.

Hvor man nogle gange kan have en uheldig weekend, kunne Nicolai på Padborg Park kalde sig for både heldig og talentfuld. Startende fra ottendepladsen gik der ikke længe før den blå VW Lupo GTi bevægede sig mod toppen af feltet i høj fart. Hvor der er vilje er der vej - og Nicolai kørte over målstregen på andenpladsen, kun et halvt sekund fra vinderen.


Både kører, bil og mekanikere havde kampgejst i weekenden
(Foto: Gripping Media)

- Der skal jo være lidt kamp om placeringerne, og enkelte kørere gjorde bogstaveligt talt alt de kunne for at holde mig bagved, men jeg kom alligevel forbi og fik en andenplads - og gode point til mesterskabet, smiler Nicolai, som glæder sig over den gode pointhøst:


Nicolai Nielsen fører igen mesterskabet i 1600 Challenge
(Foto: Gripping Media)

- Nu er jeg tilbage som førende mand i mesterskabet, og det giver virkelig blod på tanden. Der er to løb tilbage af sæsonen, og alt er stadigvæk åbent. Jeg tror at det bliver en tæt og spændende finale på Padborg Park, men lige nu fokuserer vi på at gentage denne weekends succes på Jyllandsringen om to uger.

TV2Syd besøgte Nicolai og AFL Motorsport søndag eftermiddag. Det kom der følgende indslag ud af:

Nicolai Nielsen / AFL Motorsport

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Nicolai Nielsen
  • Padborg Park
  • 08/09/13 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: