Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Den danske racerserie Auto-G DTC kører næste afdeling i Norge

DTC 
12/09/13 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDer resterer endnu to løbsafdelinger, men efter fire sejre på stribe, er 20-årige Dennis Lind kun fire point efter John Nielsen, der fører mesterskabet.
I den kommende weekend drager de bedste danske racerkørere fra Danish Thundersport Championship til Rudskogen i Norge, for at køre næstsidste afdeling af Auto-G DTC, der afvikles ved Nordens største motorsportsbegivenhed ”Rudskogen Motorfestival 2013”.
 

Nordmændene har startet alle cylindere for at overgå sidste års publikumstal på 17.000 tilskuere. Racerbanen Rudskogen, blev indviet sidste år, og ejes blandt andet af den syvdobbelte Formel 1-verdensmester Michael Schumacher, og Norges regering har besluttet at gøre banen til Norges centrum for motorsport. Banen er designet af Herman Tilke, der står bag langt de fleste af de nye Formel 1-baner, og den er Nordeuropas mest moderne og eksklusive bane. Rudskogen har Formel 1-licens og det er lykkedes at få intet mindre end verdens mest kendte Formel 1-team Ferrari, til at komme med en Formel 1-racer for at forsøge at slå banerekorden, der sidste år blev sat af Red Bull Formel 1 med Sebastian Buemi bag rattet. Det er den tidligere Formel 1-kører Marc Gene, der sammen med Ferrari skal forsøge at komme under 1:10.020 minutter på den 3,2 km. lange og kuperede bane.

Efter en halvskidt sæsonstart har Dennis Lind domineret de sidste tre Auto-G DTC afdelinger i en sådan grad, at den unge racerkører har vundet fem ud af de sidste seks kørte løb, heraf de sidste fire på stribe. I den samlet stilling har det bragt Dennis Lind næsten statusquo med veteranen John Nielsen, der dog stadig fører det samlede mesterskab med en beskeden margin på fire point, efter selv at have vundet to af sæsonens løb.


(Foto: Speedfoto.dk)

Rudskogen er et nyt bekendtskab i den danske serie, og de to titelbejlere får skarp konkurrence i Auto-G DTC-løbene, der afvikles sammen med den norske søsterserie NTCC, hvor den forsvarende norske mester Marius Nakken, sammen med det 17-årige stjernefrø Sebastian Aarvik, vil nyde godt af en hjemmebanefordel.

Nøglen til sejr bliver utvivlsomt evnen til bedst at indstille både kører og racerbil, til den nye og udfordrende racerbane. En disciplin som John Nielsen mestrer bedre end mange, men også Casper Elgaard er sulten efter at indtage podiets mest prestigefyldte trin. Den tidligere firedobbelte DTC-mester har i år betrådt præmieskamlen seks gange, men endnu ikke som nummer ét, hvilket til Grand Prix Danmark fik Casper Elgaard til at udtale: ”Hellere sandkassen end andenpladsen.”

”Jeg glæder mig” siger Dennis Lind. ”Det er altid spændende at komme til en ny bane. Det giver nye udfordringer, og næsten alle fra den danske serie har samme vilkår, da kun tre danske kørere har kørt på banen tidligere. Jeg kører for at vinde løbet, og det er målet, men jeg kigger også på mesterskabet og tænker klart også i den retning.”

Auto-G DTC starter med træning fredag, tidtagning og løb et lørdag, og løb to søndag.

Stillingen i top seks i Auto-G DTC.
1. John Nielsen 151 point
2. Dennis Lind 147 point
3. Casper Elgaard 129 point
4. Marius Nakken 117 point
5. Anders Fjordbach 108 point
6. Jan Magnussen 94. point.


Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 15/09/13 - Rudskogen Motorsenter - DTC
  •