Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

’Ny’ historisk racerbil debuterer på Ring Djursland

Historisk 
12/09/13 

Jan Heiselberg starter med en replika af Niki Laudas BMW 3.0 CSL fra 1973
Når Ring Djursland i weekenden lægger asfalt til årets sidste afdeling af DASU’s mesterskaber for historiske racerbiler på dansk grund, sker det med en ’ny’ historisk bil i feltet.
”Det er en BMW 3.0 CSL, der er bygget op som en kopi af den bil, Niki Lauda kørte med på Nürburgring i 1973,” fortæller Jan Heiselberg, Esbjerg. Det er ham, som skal køre i bilen på Ring Djursland, og det er ham, som har bygget den op fra grunden.
 

”Jeg har fortrængt, hvornår jeg startede på projektet, men det var vist for fem år siden, så nu må se, om det virker. Det bliver i hvert fald spændende.”

BMW 3.0 CSL-modellen var i sin samtid den til dato hurtigste racervogn, som BMW-fabrikken havde bygget. Herhjemme kunne man i starten af halvfjerdserne opleve Jens Winther, Roskilde, i en af de tidligere 2800 CS-modeller, men i udlandet gik det vildere for sig med de kraftigt modificerede CSL-udgaver.


Jan Heiselbergs BMW 3.0 CSL-projekt har været længe undervejs. I vinters kunne den stå på hjulene, og nu skal den køre sit første løb på Ring Djursland.
(Foto: Morten Alstrup)

”L’et i betegnelsen står for Leichtbau, og det betyder, at både døre, motorhjelm og bagagerumsklap er fremstillet i aluminium,” forklarer Jan Heiselberg. ”Det hele startede med 2800 CS-modellen, som havde en 2,8 liters motor. Så kom 3.0 CS-versionen, men i CSL-modellen var der også en stor 3,5 liters motor.”

”Jeg ville gerne prøve noget nyt, men blive i en BMW. Jeg har allerede en BMW 2002, og, ja, jeg er nok lidt miljøskadet. I sin opbygning er CSL’en bare en 2002, der er 20 % større. Når man ser motorerne, ligner de hinanden. Der var bare to cylindre mere.”

Jan Heiselberg og den historisk korrekte Jägermeister-dekorerede BMW 3.0 CSL stiller til start i 1976-klassen, hvor parret bl.a. er oppe mod Ford Escort og Porscher.

Fonden Ring Djursland Motorsport

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jan Heiselberg
  • Ring Djursland
  • 15/09/13 - Ring Djursland - Historisk
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her