Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Super Cup

Nicki Thiim vinder det 7. løb ved Porsche Supercup på Monza

Porsche
Super
Cup 

10/09/13 

Chancerne for at vinde mesterskabet er inden for rækkevidde
Den unge dansker sikrede sig sæsonens anden sejr i Porsche Mobil 1 Supercup, da han vandt på Monza efter at have ført fra start til slut.
Dermed formindskede Nicki Thiim afstanden til den førende brite, Sean Edwards, fra seksogtyve til atten point – og på den måde er det stadig muligt for ham at vinde mesterskabet.
 

For den unge dansker var det en absolut perfekt dag på den italienske Monza-bane. Allerede under den frie træning dominerede han. Og også i kvalifikationen lørdag middag imponerede danskeren ved at sætte den bedste tid og dermed sikre sig poleposition til løbet søndag: ”Kvalifikationen på Monza er altid en meget taktisk sag. For at ende helt forrest, må du finde én at ligge dig bag. Men det er naturligvis ikke let. Det lykkedes heldigvis for mig. Dagens kvalifikation var meget spændende, og løbet i morgen bliver helt sikkert også interessant”, sagde Niki Thiim efter kvalifikationen.


(Foto: Porsche Media)

Sæsonens 7. løb startede søndag middag. For alle kørere gjaldt nu fjorten runder på Monza. Nicki Thiim fik en super start og kunne straks lægge afstand til sin nærmeste konkurrent, tyskeren Michael Ammermüller.


(Foto: Porsche Media)

Det lykkedes dog for Michael Ammermüller at komme op og kun være 0,5 sekunder efter danskeren, men Nicki Thiim kørte et gennemført taktisk løb. Og således kunne hans konkurrent ikke komme forbi ham og måtte til slut se sig slået med godt et sekund.


(Foto: Porsche Media)

”Det har været en fantastisk weekend. Jeg er så glad for, at vi er tilbage på sejrskurs. En stor tak skal lyde til holdet, som har gjort det fremragende og har afstemt bilen super godt. Nu glæder jeg mig til Abu Dhabi. Der gælder det virkelig”, lød det fra Nicki Thiim efter løbet.


(Foto: Porsche Media)

Med sejren tager den unge dansker tyve vigtige point med sig hjem. Han er nu kun atten point efter den mesterskabets førende kører, briten Sean Edwards. Mesterskabets afgørelse falder dermed i sæsonens sidste løb i Abu Dhabi den 3. november 2013.
Det går dog allerede løs igen for Nicki Thiim i den kommende weekend. Fra d. 13.-15. september 2013 køres både løb tolv og tretten i Porsche Carrera Cup Deutschland i Magdeburg på Motorsportarena Oschersleben.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Monza
  • 08/09/13 - Monza - Porsche Super Cup
  •