Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

”Race in the USA… ”

WTCC 
10/09/13 

Sejre til Tarquini og Chilton, Honda konstruktørverdensmester og en knaldsort weekend for Michel Nykjær.
Dagens første løb på ”Sonoma Raceway” gav sejr til Tom Chilton i Ray Mallock Chevrolet Cruze. Det var Chiltons første sejr som kom i hus efter start fra pole position, som i øvrigt også var Chiltons første som WTCC-kører. Tom Chilton slog en godt kæmpende Tiago Monteiro (Honda), som med andenpladsen fik sæsonen hidtil bedste resultat.
 

Andet løb blev vundet, af Gabriele Tarquini (Honda). Det var Tarquinis første sejr i 5 måneder! Til gengæld betød det, at Honda nu kan kalde sig ”WTCC Manufacturers World Champions”, altså konstruktør-verdensmestre på godt dansk. Mon ikke det kunne give anledning til lidt fest og farver, når WTCC kører de næste afdelinger i Japan om 14 dage ??

Andre kørere havde en rigtig god weekend i ”Sunny California” bl.a. Alex McDowall (Chevrolet Cruze) og Mehdi Bennani (BMW() . De to sejrede i privatkørernes mesterskab: ”Yokohama Trophy” og fik gode placeringer totalt: McDowall blev firer i første løb og marokkanske Bennani blev toer i andet løb!

”Playstation”-køreren (ikke negativt ment, men der er en historie!) ungarske Nobert Michelisz (Honda) scorede endnu en podieplacering, den femte for ham i år. Michelisz havde en tæt fight med den mesterskabsførende Yvan Muller (Chevrolet Cruze), men det lykkedes den hårdt kæmpende ungarer at holde mesteren bag sig.

Yvan Muller er nu tættere end tæt på det samlede mesterskab i WTCC. Gabriele Tarquinis sejr i andet løb, betyder imidlertid, at både Tarquini (med 143 points op til Muller) og danske Michel Nykjær (163 points efter Muller), stadig har en matematisk mulighed for at snuppe titlen… men der er kun 165 points, at køre om, så Muller må være kæmpefavorit til sin fjerde WTCC-titel!

Michel Nykjær havde en knaldsort weekend i Sonoma! Efter problemer med opsætningen i de frie træninger, så det meget bedre ud i kvalifikationen. Nykjær havde en anden startposition til løb to. MEN ”regel-flueknepperi” satte en stopper for det! Nykjærs sæde var monteret 20 mm. (!!) for langt tilbage… to andre kørere havde samme ”problem”. Det betød degradering på startgridden til bagest i feltet og dermed en næsten umulig opgave for Nykjær… øv, øv! Godt den regel ikke fandtes da Danmarks længste racerkører Anders Kolstrup kørte Mini i Special Saloon Car !!
”20 mm. er ingenting og har slet ingen betydning, men regler er jo regler og det retter vi os efter” sagde en ærlig, men vel skuffet Nykjær til Eurosport.

Michel Nykjær har stadig en fin chance for at vinde ”Yokohama Trophy” ( privatkørernes mesterskab ) Michel Nykjær og James Nash ligger helt lige i pointene og Alex McDowall er kun 29 points efter de to førende.

Der burde være garanti for mere action når WTCC slår ”the World Tour” forbi Japan om to uger… stay tuned!
Eurosport og Peter Måløv er på banen med action og kommentarer.
Vi kender endnu ikke de nøjagtige TV- tider, så snart vi har dem bliver de vist på Motorsporten.dk's forside under 'Tv-guide'.

Them

Læs mere om:
  • Sonoma
  •