Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Nicki Petersen stolt af top-fem resultat i Auto-G DTC på Padborg Park

DTC 
10/09/13 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDen unge danske racerkører Nicki Petersen kørte søndag femte afdeling i Auto-G Danish Thundersport Championship, på Padborg Park i Sønderjylland. En løbsdag der startede hektisk, men sluttede med et meget tilfredsstillede top resultat i løb 2.
 

Ved løbet Padborg Super Prix, hvor 14 biler stillede til start, startede Nicki Petersen som nummer fem i første heat, men en snurretur i løbets startfase ødelagde mulighederne for et resultat fremme blandt de allerhurtigste.


(Foto: Denner Photo)

”Jeg skulle starte lige bag John (Nielsen, red.), og min oprindelig plan var at forsøge at hænge på den mesterskabsførende i de hektiske første par omgange. Men vi er på indersiden ned mod sving ét hvor der, typisk for Padborg Park, opstår en form for kødannelse i starten, så to af konkurrenterne smuttede rundt om os på ydersiden. Jeg fik dog hurtigt indhentet det tabte, og lukkede efterfølgende afstanden til Anders Fjordbach på fjerdepladsen. For enden af langsiden forsøgte jeg at bremse forbi, og balancere bilen ind i svinget lige på grænsen. Desværre et lille stykke over grænsen, så jeg snurrede rundt,” fortæller Nicki Petersen om episode, der samtidig betød at den ambitiøse Auto-G DTC debutant, måtte udgå af første løb.

Som følge af resultatet i heat et, startede Nicki Petersen helt nede som nummer 13 i andet løb, der dog over løbets 14 omgange viste sig at blive Nicki Petersen mest velkørende til dato, med mange flotte overhalinger.

”Jeg startede virkelig langt nede i rækkerne, og da det samtidig begyndte at småregne, og vi var på tørvejrsdæk, var det virkelig svære forhold. Jeg lykkedes med at få god varme i mine dæk, og bilen kørte virkelig godt. Én efter én overhalede jeg mine konkurrenter, indtil jeg i de døende omgange havde indhentet Casper Elgaard på femtepladsen. Jeg ville ikke oversatse og risikere at vi begge måtte udgå, men jeg følte jeg havde overskud til at forsøge en overhaling. Så på sidste omgang for enden af langsiden dykkede jeg på indersiden og bremsede forbi min teamchef i Elgaard Motorsport, og bare 50 meter senere krydsede jeg målstregen som nummer 5.”


(Foto: Denner Photo)

Næste afdeling i Auto-G DTC er allerede i kommende weekend den 14. og 15. september, på den norske racerbane Rudskogen i nærheden af Oslo.

”Det bliver virkelig spændende at prøve en ny racerbane. Et par af de andre DTC-kørere har prøvet banen, og de er meget begejstrede for oplevelsen. Min ambition har hele året været at blande mig i top fem, og på Padborg beviste vi, at det er muligt,” slutter Nicki Petersen, der aktuelt indtager en syvendeplads i mesterskabet.

For Nicki Petersen #74 Auto-G DTC
Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Nicki Petersen
  • Padborg Park
  • 08/09/13 - Padborg Park - DTC
  •      D4 Enterprise Solutions