Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Barcelona - 12 timer....og slut

24 Hours 
08/09/13 

Tingene kan vende på en tallerken i motorsport. Få minutter før midnat tegnede det lyst for Perfection Racing i Barcelona 24 hours - og så vendte bilen tilbage til pitten med et gearkasseproblem, som har sendt teamet ud af løbet.
 

Men lad os vende tilbage til det positive, for der var meget godt at hæfte sig ved i de 12 timer Barcelona 24 hours varede for Perfection Racing. Teamet evnede at udnytte det omskiftelige vejr til dets fordel. Da banen blev ramt af en kraftig regnbyge efter 4 timer var teamet lige på kanten af et pitstop og det lykkedes at trække stoppet til man havde sikkerhed for at regndæk var det rigtige valg.


(Foto: Henning Smed)

Ligeledes vurderede man situationen korrekt da banen 4 timer senere efterhånden var ved at tørre op. Perfection Racing var blandt de første til at skifte tilbage til slicks og det valg var afgørende for, at man rykkede op i den generelle top 10 og i et hug rykkede var 5. til 2. pladsen i klassen.

Aston Martinen kørte perfekt og kørerbesætningen matchede hinanden fremragende. Alle 5 kørere evnede at holde et ensartet, højt tempo, hvilket betød at man langsomt, men sikkert, rykkede en lille smule ind på den førende bil i klassen.


(Foto: Henning Smed)

Kort før midnat nåede teamet det placeringsmæssige højdepunkt med en generel 9. plads, men kort tid efter var det slut. Kim Holmgaard kunne over radioen give teamet den foruroligende melding, at der var en mislyd i bilen og den blev straks kørt i garagen til undersøgelse.

Mekaniske problemer under et 24 timers løb er en giftig ting. Uret tikker meget hurtigt, når bilen først holder stille, og den tætte konkurrence betyder, at konkurrenterne ryger forbi på resultatlisten, næsten minut for minut. Da teamet kunne konstatere at gearkassen var den sandsynlige fejlkilde var løbet derfor kørt.

Det er altid ærgerligt at udgå - men det er dobbelt ærgerligt, når man kan se, at man er yderst konkurrencedygtige og har færten af et topresultat. Men sådan er motorsport - fra et yderpunkt til et andet på få sekunder.

Perfection Racing
Henning Smed


Læs mere om:
  • Perfection Racing
  • Circuit de Catalunya
  • 08/09/13 - Circuit de Catalunya - 24 Hours
  •