Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

California Dreamin´

WTCC 
07/09/13 

FIA´s ”World Touring Car Championship” eller slet og ret WTCC er tilbage på den spændende ”Sonoma Raceway i Californien, som serien gæstede første gang i 2012.
 

Inden søndagens to afdelinger er to af tre mesterskaber (næsten) afgjort. Honda er med for første gang i en hel sæson, men de tre Civic´er med Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro og ungarske Norbert Mieckeliz har tilsammen scoret så mange point, at Honda sandsynligvis kommer til næste løb i hjemlandet Japan som nye konstruktør-verdensmestre. Kun dybsort uheld kan forhindre den store fejring af Honda.
Stadig åbent er privatkørernes mesterskab, hvor Michel Nykjær har gode chancer for at vinde mesterskabet. Som Kristian Poulsen gjorde det for et par sæsoner siden!

Mere sikkert er det næsten, at franske Yvan Muller måske allerede i morgen kan kåres som verdensmester (igen-igen). Yvan Muller har haft en stor sæson, på trods af at Ray Mallock Racings Chevrolet Cruize racere ikke længere er fabriksstøttede. Ganske vist har en del andre kørere, her i blandt Michel Nykjær vundet løb, men Yvan Muller har været meget konstant og scoret både sejre og en masse point. Sandsynligt er det, at Muller vinder mesterskabet allerede inden de sidste afdelinger. Det er kun anden gang i WTCC´s historien, at vinderen er fundet inden det afgørende løb på bybanen i Macau.

Det er svært, at give et godt bud på en vinder. På trods af ballast vil RML-Chevrolet´erne være hurtige, og Michel Nykjær kan sagtens spille med om sejren. Honda´erne er for første gang på Sonoma Raceway, men alle tre kørere var med sidste år og kan også være gode bud på en sejr. Lidt sværere ser det ud for BMW-kørerne, Tom Coronel er dog en stærk ”out-sider”. James Thompson og Lada skal nok være godt tilfredse med Top 10-placeringer.

Siden sidste løb i Argentina er Yvan Mullers skifte til Citroën jo bekræftet. Det bliver et spændende projekt, at følge. Mullers teamkammeret bliver verdens mest vindende rally-kører Sebastien Loeb. Loeb har tidligere vist sine evner som bane-kører bl.a. på Le Mans. En meget spændende konstellation Muller/ Loeb/ Citroën, som nok skal give de etablerede teams noget at tænke over. Thumbs up for Citroën for at kaste sig ud i WTCC-projektet…vi kunne håbe på flere bilfabrikker: Hvad blev der af Volvo og hvad med Alfa Romeo som i sin tid i ETCC som senere blev til WTCC, fejrede store triumfer ??

En joker i løbet på Sonoma Raceway kan blive vejret. Efter en noget kølig omgang i forrige løb i Argentina, venter der kørerne en noget ”varmere modtagelse” på USA´s vestkyst i Californiens berømte vinområde.
Temperaturer på over 30 grader hvilket i bedste/ værste fald betyder banetemperaturer på omkring 50 grader. Måske det kunne give BMW´erne en lille fordel ?

Mange spørgsmål, som vi får svaret på sent søndag aften, når det går løs.

Eurosport sender fra både kvalifikation lørdag aften kl. 23.00 og løbet søndag.

Them

Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Sonoma
  •