Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 German

Nicolai Sylvest viste sit potentiale i sin Formel 3-debut

Formel 3 DE 
03/09/13 

Nicolai Sylvest tog i weekenden det næste – og måske største – spring i sin karriere som racerkører. Efter succes i først kartingsporten og siden Formel Ford, hvor han sidste år som den yngste nogensinde blev Danmarksmester, var han draget til Lausitzring syd for Berlin for at køre sit første løb i ATS Formel 3 Cup – det internationale tyske mesterskab.
 

I et felt med 18 startende viste teenageren fra Jægerspris, at han også kan klare sig i det mesterskab, som har sendt talenter som Marco Sørensen og Kevin Magnussen videre frem i karrieren. Under kvalifikationen satte han således sensationelt sjettebedste tid, hvilket gav ham en startplacering i den forreste tredjedel af feltet.


Sjettebedste tid blandt 18 deltagere blev det til i kvalifikationen
(Foto: Sylvest Motorsport)

”Desværre fik jeg ikke glæde af den gode startplacering. Det var nok begyndernerver, som betød, at jeg ikke fik placeret mig korrekt ved startopstillingen, så i stedet måtte jeg starte fra bageste række,” siger Nicolai Sylvest.

Den unge nordsjællænder kom dog godt af sted, men blev taberen i en safety car-periode, fordi den forankørende kører ikke sluttede op til det øvrige felt. Så snart safety car’en forsvandt fra banen, gik Nicolai Sylvest til angreb og overhalede den langsommere konkurrent, men da det skete før det grønne flag, måtte han som straf en tur igennem pitten, inden han kunne slutte på 12. pladsen. Dette blev også hans startplacering til næste løb.

”Til det løb fik jeg en fin start og kunne bruge min fart til at køre mig op gennem feltet, hvor jeg endte på en syvendeplads, og det er jeg rigtig godt tilfreds med,” siger Nicolai Sylvest. ”Specielt når man tænker på, at det ikke bare var min første weekend i Formel 3, men også teamets.”

Inden det tredje og sidste løb arbejdede teamet på opsætningen af bilen, men det viste sig, at man havde valgt en forkert strategi. Startplaceringen som nummer 6 blev forvandlet til en syvendeplads i første sving, og herefter måtte Nicolai Sylvest kæmpe med bilen. På et tidspunkt var han nede som nummer 13, fik kæmpet sig op og var tæt på tiendepladsen, men måtte tage sig til takke med at blive nummer 11 ved det ternede flag.


Nicolai Sylvest lagde mange konkurrenter bag sig i Formel-3 debuten
(Foto: Sylvest Motorsport)

”Nicolai var godt nok ikke let at være i nærheden af efter heatet,” udtaler hans far Jesper Sylvest. ”Men da røgen havde lagt sig lidt, kunne han godt se, at han havde gjort det super godt, og han fik da også kun ros fra alle sider i paddocken. De andre teams samt den tyske Formel 3 organisation mente, at han havde gjort det rigtig godt, og han da kun kunne være tilfreds med sin og teamets første Formel 3-start.”

Sammen med sit team vil den unge racerkører nu bruge de næste uger til at analysere på debutweekenden, inden det sidst på måneden gælder årets sidste Formel 3-løb, som finder sted på Grand Prix-banen Hockenheim.

Med venlig hilsen
Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  •