Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Peugeot Sport Dealer Team DK satte sit præg på årets Sydhavsrally

DM Rally 
02/09/13 

To klassesejre og to mandskaber i top 3 i det generelle resultat. Det var det flotte facit for Peugeot Sport Dealer Team DK, da fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet i rally – Sydhavsrallyet – blev kørt på det vestlige Lolland.
 

Kim Madsen og Line Lykke fra Slagelse vandt ikke blot deres klasse, men også den hårde 2WD-division, mens Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith fra henholdsvis Holmegaard og Store Heddinge tog teamets anden klassesejr. Og de to hurtigste mandskaber i Peugeot Sport Dealer Team DK var ganske tæt på at vinde Sydhavsrallyet generelt. Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro manglede 11,1 sekunder i at sejre, mens det blot var 14,4 sekunder, Esben Hegelund og Ole R. Frederiksen fra Hadsten og Skibby var fra løbets vindere.


Kim Madsen og Line Lykke Jensen vandt både klasse og division i deres første start for Peugeot Sport Dealer Team DK
(Foto: rallypics.dk)

”Jeg synes, at det helt igennem har været en rigtig positiv oplevelse at starte med den nye Peugeot 208 i R2-trim,” siger Kim Madsen, der også havde sin debut i Peugeot Sport Dealer Team DK. ”Bilen kører helt fantastisk på hjulene, og jeg er meget positivt overraskset over, hvordan den kører. Den er sjov at køre.”

”Vi brugte nogle af de første prøver på at finde ud af, hvordan bilen kører, og den kører anderledes end det, jeg har været vant til, så det gjaldt om at finde bilens grænser. Der gik også lige et par prøver med at få rystet rulleturen fra DM3 af os, men ellers synes jeg, at vi fik et godt flow i bilen i løbet af dagen. Jeg er superglad for resultatet og er glad for, at når man debuterer i en ny bil, så virker tingene fra første prøve og man kan skabe et godt resultat. Line og jeg havde ikke regnet med at vinde, så det er dejligt.”

Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith scorede teamets anden klassesejr.

”Det var et begivenhedsrigt og lærerigt Sydhavsrally for os,” siger Kjeld Seidler. ”Formiddagen forløb ikke så godt. Under hastighedsprøven i Horslunde by nåede jeg ikke at dreje i tide, og så kørte vi ligeud og tog lidt minestrimmel med. Jeg kunne godt have tænkt mig at give Marc skylden for at være kommet med noten for sent, men det var det ikke.”


Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith tog teamets anden klassesejr i Sydhavsrallyet
(Foto: rallypics.dk)

”Vi havde lidt problemer med at finde farten, men på de sidste fire prøver gik det rigtig godt – og det var nogle hammergode prøver,” siger chaufføren i den hvide Peugeot RCZ, som nu er avanceret til fjerdepladsen i Danmarksmesterskabet i Tunet National.

Men Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith var ikke det eneste mandskab fra Peugeot Sport Dealer Team DK, som avancerede i pointstillingen. Det gjorde holdets to 4WD-mandskaber også med deres top 3-placeringer i Sydhavsrallyet.

”Alt kan ske endnu,” siger Christian Jensen, som med sin tredje andenplads i streg er avanceret til tredjepladsen i Danmarksmesterskabet – blot tre point fra det førende mandskab.

”Der er åbenbart blevet meget mere kamp i vores klasse, end der var sidste år. Men det er rigtig sjovt – i hvert fald sjovt for publikum at se på, tror jeg. Jeg tror, at det er mange år siden, at DM-stillingen har været så tæt, som den er nu, så det bliver virkelig et show til de to sidste afdelinger.”


Christian Jensen og Freddy Pedersen er nu blot tre point fra at tilbageerobre føringen i den hårde 4WD-division
(Foto: rallypics.dk)

Christian Jensen og Freddy Pedersen vandt en af de i alt ti hastighedsprøver, som indgik i Sydhavsrallyet.

”Vi lavede en enkelt fejl undervejs, men vi må bare tage hatten af for Ib Kragh og Mie Petersen, som vandt. De gav den virkelig gas,” siger Christian Jensen, som sluttede bare 3,3 sekunder foran teamkammeraterne Esben Hegelund og Ole R. Frederiksen.

”Det har jo været super fedt,” siger Esben Hegelund, som blev noteret for tre prøvesejre.

”Gennem hele rallyet har vi kæmpet om tiendedele hele dagen. Til sidst fik vi noget regn og jeg ved ikke, om det var det, der gjorde udslaget, men det har været en fantastisk kamp. Rigtig sjovt.”


Esben Hegelund og Ole R. Frederiksen var mindre end 15 sekunder fra den generelle sejr
(Foto: rallypics.dk)

Næste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally køres den 20.-21. september med Vejle som base.

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Esben Hegelund
 • Freddy Pedersen
 • Kim Madsen
 • Kjeld Seidler
 • Line Lykke Jensen
 • Marc Troels-Smith
 • Ole R. Frederiksen
 • Nykøbing F
 • 31/08/13 - Nykøbing F - DM Rally - DASU mesterskab
 •