Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Nissan ZEOD RC næsten klar til test

Le Mans 
31/08/13 

Le MansDet er ikke længe side at Lucas Ordóñez er blevet præsenteret som official test- og udviklings kører for Nissan ZEOD RC bilen.
Bilen der her er tale om, er Nissan’s 2014 ‘Garage 56’ Le Mans 24 Hours projekt.
 

Teamet er væsentligt længere i dette project end de fleste havde forventet, og allerede i starten af September forventes den første test at blive gennemført.

Den første bil er allerede ved at blive samlet i England. Det er Nissan ingeniører der samler bilen, og monterer twin electric motoren der skal få bilen til at køre.

Det er planen at testen måske allerede skal køres i næste uge, et sted i England, og herved er drømmen om at lave den første EL-bil til Le mans allerede et skridt tættere på virkeligheden. Den første udgave af ZEOD RC vil udelukkende blive udstyret med El-motorer, men planen er at vi kommer se en meget innovativ bil på Le Mans.


Nissan ZEOD RC , præsenteret på Le Mans 2013
(Foto: Motorsporten.dk)

Det er ikke nogen hemmlighed at Nissan ikke har besluttet hvilken teknologi der endeligt skal bruge i 24 timers Le Mans udgaven af ZEOD RC. Test og afprøvning af flere forskellige options skal afgøre hvilken model Nissan vil vælge, og de har travlt med at få testet de forskellige options.

Darren Cox, der er motorsport chef for Nissan siger at det er en kæmpe opgave som holdet har kastet sig ud i, for der skal udvikles og testes så mange forskellige komponenter

Nissan lægger på ingen måde skjul på at deres kortsigtede mål er at lave en stabil bil, til deltagelse på Le Mans i 2014. Det lagsigtede mål er dog at den teknologi som bliver udviklet i forbindelse med Nissan ZEOD RC bilen, er tiltænkt inden for overskuelig tid, også at skulle bruges i Nissans gadebiler.

Samtidig ønsker Nissan også at slå hastigheds verdensrekorden for EL-biler under 1000 kilo, som lige nu indehaves af Drayson Racing som har kørt 328.6km/t i deres Lola B12 69/EV på RAF Elvington i Yorkshire. Så der er bestem flere mål for Nissan ved at bygge ZEOD RC, og det skal blive spændende og følge denne specielle bil frem imod Le Mans 2014

Vejgaard

Læs mere om:
  • Nissan ZEOD RC
  •      D4 Enterprise Solutions