Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Markussen forvist til andenpladsen

Formel Ford - DK 
28/08/13 

Ved årets Grand Prix Danmark holdt Michael Markussen sig i den sjove del af Formel Ford-feltet på trods af en understyrende Aquila-racer.
 

Efter en lang sommerferie i front af Formel Ford-mesterskabet var Kolding-køreren helt tændt, da han og RS Competition ankom til FDM Jyllandsringen. På grund af det pressede program ved Grand Prix Danmark, som er årets absolut største racerløb på dansk grund, kørte klassen kun to heat mod de normale tre.

Det startede ellers helt perfekt for Michael, som var hurtigste mand i træningen fredag eftermiddag. I tidtagningen gik det den anden vej, og den hurtige kører måtte se sig slået af hele to kørere.


Michael Markussen har øget forspringet i Formel Ford-Danmarksmesterskabet
(Foto: Gripping Media ApS)

Fra sin start på tredjepladsen var Michael hurtigt forbi pole position-kører, Mathias Smith, og jagten gik herefter ind på Frederik Schandorff. Den flotte Aquila FD1-racer bød dog på understyring i de hurtige sving, så på trods af mange ihærdige forsøg, måtte Michael indstille jagten og i stedet holde teamkammerat Lasse Sørensen bag sig.

"Bilen er kendt for at understyre, men i dag var det bare lidt sværere at arbejde med end ellers," fortalte Michael.

Selvom RS Competitions dygtige team af mekanikere arbejdede på at forbedre bilen til søndagens heat, måtte Michael på banen sande at der var status quo på understyringen. Resultatet fra første heat gentog sig, og Michael var godt tilfreds med at have holdt andenpladsen foran sin teamkammerat.


Aquila-raceren døjede med understyring weekenden igennem.
(Foto: Gripping Media ApS)

"Frederik Schandorff var den stærkeste kører i denne weekend, og det hele fungerede bare for ham. Jeg måtte fokusere på at have lidt afstand til Lasse (Sørensen, red.), og det er ikke nødvendigvis en let opgave."

"Når alt kommer til alt, så har jeg udbygget min føring i mesterskabet, så jeg nu fører med 22 point. Det er ikke meget, for vi har stadigvæk 150 point at køre om i mesterskabet, men det giver en smule plads til et dårligt heat. "


Som altid var der god modstand fra teamkammerat Lasse Sørensen.
(Foto: Gripping Media ApS)

Når Michael Markussen atter sidder bag rattet i den danskbyggede Aquila, bliver det på Ring Djursland i weekenden 14-15. september. Her vil Michael forsøge at forbedre resultatet fra sidste besøg på banen:

"Det blev til en førsteplads og to andenpladser - det kunne da være ret fedt at gøre det bedre," slutter Michael smilende på vej mod Kolding.

Michael Markussen


Læs mere om:
  • Michael Markussen
  • Jyllandsringen
  • 25/08/13 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •