Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Tim Svanholt: ”Vi går til den med krum hals”

DM Rally 
29/08/13 

Mitsubishi-chaufføren skal forsvare sin DM-føring
Når Danmarkseliten i rally lørdag morgen ruller frem til startstregen på den første hastighedsprøve i årets Suzuki Sydhavsrally på det vestlige Lolland, vil mange deltageres øjne hvile på Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev.
 

Mandskabet i den hvide Mitsubishi Lancer Evo IX har nemlig en mesterskabsføring i den hårde firhjulstrækkerklasse at forsvare i årets fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet i rally.

”Vi går til den med krum hals,” lyder det fra Tim Svanholt forud for løbet, som får base i Horslunde. ”Vi er klar over, at alle vores konkurrenter ville være skarpe fra morgenstunden, men det vil vi også være. Vi vil virkelig gå til den, så vi kan forsvare os så godt som muligt. Det er heldigt, at vi har lidt ekstra point på kontoen, så vi ikke skal vinde for enhver pris. Men vi kommer da ikke udenom, at det vil være godt med en sejr. Det er trods nemmere at regne ud, hvor i pointtabellen man ligger, hvis man vinder…”

Grundlaget for deres DM-føring skabte Tim Svanholt/Carina Møller ved forårets Rally Den Jyske Sparekasse på Juelsmindehalvøen, hvor de tog deres første generelle sejr i et DM-rally. Denne sejr er blevet bakket op med yderligere to top 3-placeringer i forårets andre DM-løb. Men holdet har ikke hvilet på laurbærrene hen over sommerferien.


Tim Svanholt og Carina Møller lander ved Suzuki Sydhavsrally som førende i den hurtige firhjulstrækkerklasse.
(Foto: Suzuki Sydhavsrally)

”Vi har haft en god test, og efter den har vi forbedret bilen yderligere,” siger Tim Svanholt. ”Vi er spændt på at se, hvilke prøver vi skal køre, for vi har ikke rigtigt kørt så meget på den del af Lolland. Men jeg erindrer, at vi har haft en prøve i området i 2008.”

Udover sine danske rivaler fra firhjulstrækkerklassen får Tim Svanholt også modstand fra to udenlandske kørere – Joachim Grahn fra Sverige og Rune Danneborg fra Norge.

”Det er nogle gode biler, som begge har. Vi kunne bide skeer med Rune Danneborg, da vi kørte Lille Mats-rallysprintet, men vi tager det lidt afslappet, da de ikke kunne tage DM-point,” siger han. ”Men det er godt, at de er med, for de giver et frisk pust, selv om det kan gøre det sværere for os andre at få en topplacering. Men vi skulle gerne stå lidt stærkt, når vi er på hjemmebane, fordi vi er vant til at køre på asfalt.”

Suzuki Sydhavsrally skydes i gang klokken 8.00 i Horslunde og otte timer senere vil vinderen kunne kåres samme sted. Men allerede fredag aften afvikles der et rallyshow i byens gader.

Sydhavsrally / Nykøbing F. MotorSport


Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Tim Svanholt
  • Nykøbing F
  • 31/08/13 - Nykøbing F - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: