Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Mareridtsweekend for Nicolai Nielsen

Yokohama
1600 Challenge 

28/08/13 
Yokohama

Grand Prix Danmark blev alt det, enhver racerkører frygter, for den sønderjyske 1600 Challenge-kører. Kørefejl og tekniske fejl udløste sæsonens dårligste resultat.
Normalt er det med et karakteristisk smil på læben, at Nicolai Nielsen drager hjemover efter en løbsweekend. Debutsæsonen på de store asfaltbaner har været en lærerig - og succesfuld - affære med sejre og podieplaceringer, men Grand Prix Danmark blev alt andet
 

- Vi har været super godt forberedt i hele teamet, og vi var alle sammen helt parate til at give den fuld gas og hive flotte resultater med hjem til Aabenraa, fortæller Nicolai, som også startede weekenden i god stil ved at være hurtigste mand i både træning og tidtagning.


Nicolai var hurtig i træning og tidtagning
(Foto: Gripping Media)

Men lige dér sluttede den positive stime til gengæld også. På første omgang i første heat oversatsede Nicolai og fik slået styretøjet skævt på sin blå VW Lupo GTi. Det var ikke muligt at fortsætte løbet med skaden, så Nicolai måtte se resten af løbet fra pitten.

- Jeg var nok lige ivrig nok, og så lavede jeg en fejl. Denne gang var der kontant afregning, og det kan jeg ikke gøre andet ved end ærgre mig helt enormt, sagde Nicolai efterfølgende.

Et døgns tid efter, mere præcist søndag eftermiddag, var det igen tid til at sætte gummimærker på asfalten. På grund af første heats nulscore var Aabenraa's racertalent henvist til en startplacering bagerst i feltet, så der var rig mulighed for overhalinger.


Og så sluttede andet heat før tid...
(Foto: Gripping Media)

Denne gang skete ingen kørefejl bag rattet på Lupo'en. Til gengæld nåede Nicolai endnu en gang ikke at køre løbet til ende, før en ny fejl kostede den videre deltagelse:

- Der er tilsyneladende sket det, at mine mekanikere ikke har fået spændt nogle bolte tilstrækkeligt omkring bærearmen på bilen, og de blev under kørslen skruet helt løse - så var det slut med at kunne styre bilen, fortæller Nicolai, der trods en frustrerende weekend ikke bebrejder sit team det mindste:

- Det har bestemt været en weekend som vi alle har meget travlt med at få lagt i glemmebogen, men det ændrer ikke på at vi alle er mennesker. Når der er fart på, sker der nogle gange fejl som kunne have været undgået, og jeg er utroligt taknemmelig for al den tid, gutterne bruger på at få bilen og teamet til at køre som smurt.


Der var som altid fyldt med publikum ved Grand Prix Danmark
(Foto: Gripping Media)

- Mesterskabet er ikke helt udenfor rækkevidde endnu, så nu går vi for alvor i træningslejr. Jeg skal være endnu bedre forberedt til næste løb, og mekanikerne får lige lov til at spænde alle bolte og møtrikker efter en ekstra gang, inden vi pakker sammen og kører mod Padborg Park om halvanden uge, slutter Nicolai med et stort grin.

Tredjesidste weekend for Yokohama 1600 Challenge-kørerne bliver kørt på Padborg Park i weekenden 7-8. september.

Nicolai Nielsen / AFL Motorsport

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 25/08/13 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: