Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Super Cup

En træls weekend for Nicki Thiim på Spa

Porsche
Super
Cup 

27/08/13 

i Porsche Mobil 1 Supercup
Selv om banen ved de belgiske Ardenner bjerge tæller som en af Nicki Thiims foretrukne racerbaner, så gik sjette runde i Porsche Mobil 1 Supercup ikke helt sådan som danskeren havde håbet.
 

Den unge danske troede ellers meget på succes, da han holder meget af kuperede baner som fx. Spa-Francorchamps. Men desværre opstod frustrationen allerede under kvalifikationen, der ikke gik som forventet. Nicki Tiihm måtte nøjes med en startplacering som nummer ni til løbet om søndagen.

"For at være ærlig: Det er en lille katastrofe. Følelsen i bilen er ellers meget god... Jeg kan ikke rigtig forklare, hvad problemet er i øjeblikket. Vi kan kun håbe på regnvejr i morgen. Jeg er sikker på at der nok skal blive hård kamp om placeringerne! ", fortalte han efter kvalifikationen.


(Foto: Porsche Media)

Regnen kom ikke som ønsket til løbet om søndagen, de elleve omgange på den belgiske bane blev kørt under tørre, men overskyede forhold. Nicki Thiim fik en god start og formåede hurtigt at avancere til en ottende plads.

Danskeren måtte i starten kæmpe hårdt for at forsvare sin position, men han begyndte også minimere afstanden til den forankørende Michael Ammermüller. Nicki Thiim forsøgte hen over de næste mange omgange, forgæves, at overhale tyske Ammermüller, der energisk forsvarede sin position. Og så måtte Nicki Thiim nøjes med en ottende plads. "At ende på en ottende plads er langt fra perfekt. Jeg havde farten, men der var ikke nogen god måde at avancere på uden sammenstød... Det er fair nok og sådan er racing! ", sagde en lidt skuffet Thiim fortalte efter løbet.

Med 80 points i mesterskabet er den unge dansker stadig på andenpladsen bag Storbritanniens Sean Edwards som fører med 106 points. Allerede den kommende weekend skal danskeren ”lægge arm” med den næste store udfordring. Nicki Thiim stiller for første gang til start i World Endurance Championship (WEC). Her skal han køre i en Austin Martin Vantage GTS sammen med Christoffer Nygaard og Kristian Poulsen på Interlagos-banen i Sao Paulo. Det næste Porsche Mobil 1 Supercup løb bliver på Monza (Italien) den sjette til den ottende september.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 25/08/13 - Spa-Francorchamps - Porsche Super Cup
  •