Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Citroën DS3 Cup

Udbytterigt Grand Prix Danmark - bare ikke på banen

Citroën DS3 Cup 
27/08/13 

Jacob Kallestrup lærte mange ting, selvom de to løb i Citroën DS3 Cup ikke forløb helt som ønsket
Den viborgensiske racerkører, som forud for årets store racerløb, Grand Prix Danmark, har døjet med kyssesyge, glædede sig som en gal til at komme på racerbanen igen efter hele tre måneders fravær.
Først fratog en motordefekt Jacob chancen for at deltage i løbet på Rudskogen i Norge, og siden måtte en testdag forud for weekenden aflyses på grund af sygdom.
 

- Det er langt fra optimale forhold med en krop, som stadig halter lidt efter en hård omgang kyssesyge, og en racerkører, som ikke har siddet i sin bil i flere måneder - men selvom mit realistiske mål ikke er at vinde, så er det selvfølgelig kun sejren som tæller, lød det fra en beskeden, men motiveret Jacob Kallestrup fredag middag.

I både fredagens træning og lørdagens tidtagning fik Jacob forsigtigt banket rusten ud af kroppen, og midtjyden kvalificerede sig som syvende bedste kører til første heat. Ikke helt så godt som håbet, men så var der til gengæld plads til forbedringer søndag.


Jacob Kallestrup havde en god weekend på FDM Jyllandsringen
(Foto: Gripping Media)

Søndagens første heat bød ikke på placeringsmæssige forbedringer, da Jacob et stykke inde i løbet ufrivilligt bliver spundet rundt på banen:

- Jeg kørte side om side med en konkurrent igennem et sving. Han ramte vist curben forkert, for pludselig kørte han på to hjul, forklarer Jacob, som blev ramt af konkurrenten, der kæmpede for at få alle fire hjul ned på jorden igen.

- Det er hvad der kan ske, og der er ingen tvivl om at Jesper (Kristoffersen, red.) ikke gjorde det med vilje, siger Jacob, som sluttede heatet på ottendepladsen, hvorfra han også skulle starte i andet heat.


Ups!
(Foto: Gripping Media)

Weekendens sidste køretur i den matsorte Citroën DS3 Cup-bil blev ikke helt så lang som håbet. Efter at have kørt et godt heat med kamp om placeringerne, måtte Jacob udgå med et defekt styretøj. Drønærgerligt efter endelig at have fundet farten igen.

- Til gengæld har jeg og mit team lært mange gode ting i weekenden. Min gamle teamchef fra gokart-tiden, Ronnie Bremer, og hans folk kom og hjalp os med at få styr på bilen. Det viste sig, at nogle af de ting som vi var blevet rådet til fra starten af sæsonen, var stik modsat af hvad der skulle til for at køre endnu hurtigere. Jeg er virkelig taknemmelig for at de tog sig tid til os!

- Der har også været travlt med sponsorer, som kom for at se mig køre. Jeg er selvfølgelig træt af at jeg ikke kunne få et flot resultat foran dem, men jeg har fået en masse positive kommentarer i dag. Det er dejligt at få et skulderklap på en weekend, som ellers ikke forløber helt planmæssigt.


Jacob ser tilbage på en begivenhedsrig weekend
(Foto: Gripping Media)

Jacob Kallestrup og resten af Citroën DS3 Cup har nu kun én løbsweekend tilbage, og selvom der ikke er meget at køre efter i mesterskabet, bliver der givet fuld gas ved finaleløbet om en måneds tid:

- Jeg kommer helt sikkert tilbage til Jyllandsringen for at køre med om podieplaceringerne - godt nok har Niklas (Dall Knudsen, red.) sikret sig mesterskabet i dag, men der er stadigvæk to sejre at kæmpe for til den sidste weekend, slutter Jacob med et lumsk smil.

Jacob K Racing - www.jacobkracing.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jacob Kallestrup
  • Jyllandsringen
  • 25/08/13 - Jyllandsringen - Citroën DS3 Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS