Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Frederik Schandorff er ny sejrherre i Formel Ford

Formel Ford - DK 
26/08/13 

Teenageren tog dobbeltsejr ved GP Danmark og kom tæt på bronzen
Danmarks bedste Formel Ford-kørere var i weekenden til start på FDM Jyllandsringen for at deltage i årets GP Danmark. Løbet talte ikke kun til det danske mesterskab, men også til Formula Ford International North Sea Series med flere udenlandske deltagere på startlisten. Alligevel blev triumfatoren en kører, som havde sin første Formel Ford-start for mindre end fire måneder siden, og som hidtil ikke havde vundet et løb.
 

Frederik Schandorff, Rønde, gik nemlig sejrrig ud af Formel Ford-klassens deltagelse på FDM Jyllandsringen. Ikke bare en gang, men to gange. Såvel lørdagens som søndagens løb vandt sidste års Danmarksmester i kartingsportens topklasse KF2. Men han fik uventede udfordringer under begge løb.


Frederik Schandorf (9) tog sine to første Formel Ford-sejre ved GP Danmark.
(Foto: Henning Smed)

”Der var tre safety car-perioder i de to heat, og jeg lå i front begge gange,” fortalte teenageren fra Djursland.

”Det var lidt trælst, at når man havde trukket et hul til nummer to, så blev der indsat en safety car, og så skulle man til at udbygge sin føring igen. Men det gik.”

Frederik Schandorff var dog ikke den eneste af sæsonens to nye navne, som bejlede til den største pokal på FDM Jyllandsringen. Mathias Smith, Nibe, var også en ny kandidat til den øverste plads på podiet. I en Ray fra Egebart Motorsport vandt han således tidtagningen med en margen på blot en halv tiendedel af et sekund til nummer to. Men desværre gik bilen i stå for ham, da de røde lygter slukkede, og han brugte resten af weekenden på at køre sig op. En fjerdeplads i sidste løb blev således udbyttet for hans hurtighed.

Dobbeltsejrene betød, at Frederik Schandorff rykkede meget tættere på den nuværende indehaver af tredjepladsen i mesterskabet, Joakim Darbom, Sverige, som startede i en af Fluid Motorsports biler. Schandorff og Darbom er nu blot adskilt af et enkelt point, mens Michael Markussen, Kolding, fik udbygget sin mesterskabsføring fra 16 til 22 point, da han i begge løb blev noteret for andenpladser foran teamkammeraten Lasse Sørensen, Svenstrup.

Joakim Darbom var ikke den eneste af Formel Ford-feltets faste kørere, som sad i en ny bil. Det gjorde to herrer, som traditionelt starter i Zetec-klassen også. Ufrivilligt var det for Mikkel Byrialsen, Århus, som efter fredagens træning måtte parkere sin bil og i stedet fik plads i den reserve-Van Diemen, som Fluid Motorsport havde medbragt.

For Mathias Storbank, Give, var skiftet fra en Zetec- til en Duratec-bil derimod planlagt. Men alligevel svært.


Mathias Storbank havde et godt skifte fra Zetec til Duratec, hvor han scorede to resultater i den bedste del af feltet
(Foto: Henning Smed)

”Den skal køres noget anderledes end min gamle bil,” lød det fra Mathias Storbank, der i den blå Spectrum-racer fra Copytec Racing scorede en syvende- og en sjetteplads. Alligevel holder han stadig fast i sin føring i Zetec Cuppen, fordi Sander Wichmann Mortensen, Valby, og Frank William Petersson, Sverige, delte de interne sejre i løbene mellem sig!

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 25/08/13 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •