Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Dennis Lind dobbeltsejrer i Auto-G DTC på Jyllandsringen

DTC 
26/08/13 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDen unge racerkører fra Rokilde vandt begge løb til Grand Prix Danmark, da fjerde afdeling af Danish Thundersport Championship blev kørt
 


Dennis Lind i flot dobbeltsejr til Grand Prix Danmark.
(Foto: Speedfoto)

Dennis Lind var dominerende i søndagens to Auto-G DTC løb, og snuppede en fornem dobbeltsejr ved den store motorsportsbegivenhed Grand Prix Danmark, men de to førstepladser kom ikke i hus uden ridser i lakken.

Dennis Lind kørte sig dog relativt ugeneret til sejr i løb 1, efter at have startet i pole position. Den unge Team DMD-kører sluttede tre sekunder foran Jan Magnussen, der lynstartede fra sin startposition som nummer fem, og var treer efter første sving. Jan Magnussen kunne efterfølgende overhale John Nielsen for enden af langsiden i en flot bremsemanøvre, og henviste dermed veteranen til tredjepladsen, da det ternede flag blev vist efter 12 omgange.

Med sejren i løb 1 skulle Dennis Lind starte som nummer otte i løb 2, da de otte bedste bytter plads. I forruden havde Dennis Lind Jan Magnussen og John Nielsen, men Dennis Lind fik en drømmestart og var oppe som nummer fire efter første omgang. På anden omgang smuttede Dennis Lind forbi Jesper Sørensen, inden han omgangen efter overhalede norske Marius Nakken. I front var det Casper Elgaard, der fra startbås nummer 1, var kørt af sted, men i bagspejlet kom Dennis Lind faretruende tæt mod løbets slutning.

Og på løbets næstsidste omgang, for enden af publikumslangsiden, iværksatte Dennis Lind sit angrib, der delvis lykkedes. De to kørere var side om side på banens næste sektion frem til hesteskoen, men da ingen af de to vil give plads til den anden, kom det til kontakt og Casper Elgaard snurrede rundt om sig selv og blev henvist i mål til femtepladsen.


Dennis Lind i flot dobbeltsejr til Grand Prix Danmark.
(Foto: Speedfoto)

Dermed gjorde Dennis Lind rent bord med både hurtigste tid i Super Pole-kvalifikationen, samt to flotte sejr i Auto-G DTC, hvilket bringer den unge Roskilde-kører op på andenpladsen i mesterskabet. Andenpladsen i løb to tog den mesterskabsførende John Nielsen, men den forsvarende norske mester Marius Nakken blev nummer tre.

”Jeg er utrolig stolt af vores præsentation i weekenden,” fortalte Dennis Lind umiddelbart efter løbet. ”At vinde to løb i Auto-G DTC, er aldrig nemt, men at vinde to løb til Grand Prix Danmark er helt fantastisk. Vi er nu helt med i kampen om mesterskabet og der er tre løbsafdelinger til at komme i front, så jeg er meget optimistisk,” sluttede Dennis Lind.

”Jeg udtalte før løb 2, at jeg hellere ville i sandkassen end ende op med andenpladsen, og jeg satsede måske lidt for hårdt i min iver for at få den første sejr til STARK RACING,” fortalte en skuffet Casper Elgaard efter løbet. ”Vi har ikke helt haft farten her i weekenden til at matche de bedste, men jeg var så tæt på det ternede flag, at det næsten ikke er til at bære. Jeg ville ikke give mig, og håbede jeg kunne presse Dennis Lind til at bakke af, men det kostede dyrt for mig selv. Vi må se fremad nu og arbejde målrettet, så skal sejrene nok komme igen,” vurderede Casper Elgaard.

Stillingen i top fem i Auto-G DTC.
1. John Nielsen 121 point
2. Dennis Lind 107 point
3. Casper Elgaard 104 point
4. Jan Magnussen 94. point
5 Marius Nakken 90 point


Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Jyllandsringen
  • 25/08/13 - Jyllandsringen - DTC
  •