Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Alting er som det plejer

Formel 1 
25/08/13 

Sikker sejr til Vettel i Belgien
Det blev endnu en gang til en sejr til Sebastian Vettel, og som så mange andre gange, en ganske overlegen en af slagsen. Dermed fik han udbygget forspringet i kampen om den titel han er favorit til at hente for 4. gange i træk.
 

Havde det været en fodboldkamp havde dommen været at første halvleg var god. Anden halvleg kunne man til gengæld godt have undværet. Men det startede godt, med overhalinger, dueller, forskellige strategier og usikkerhed om vejret. Polemanden Hamilton vandt første sving, mens Vettel vandt den første langside, og så var løbet mere eller mindre afgjort. Der var dog stadig kamp om en masse andre placeringer.

Bemærkes her, skal Button og Alonso. De to lavede begge en god start der sendte dem op i top 5. Forskellen på dem var i sidste ende at Alonsos bil var god nok til at være i top 5, og det var Buttons ikke. Så resten af løbet kæmpede Alonso for at komme længere frem - og han nåede da også 2. pladsen - mere var uden for realistisk rækkevidde, mens Button kæmpede for ikke at falde for langt tilbage.

I en periode virkede det til at Button ville forsøge sig med kun et dækskifte. Med ti omgange igen lå han på en 3. plads med Hamilton lige hælene. Men han valgte at skifte dæk, muligvis fordi dækkene faktisk var meget slidte, og dermed rykkede han noget ned i stillingen. Han endte dog på en 6. plads, og når man kigger på hvordan McLarens sæson indtil nu har været er en 6. plads faktisk et ganske tilfredsstillende resultat.

I stedet blev det altså Hamilton der kom på podiet. At gå fra pole til en 3. plads er selvfølgelig ikke optimalt, men som sådan godkendt. Det signifikante er mere at Mercedes slet ikke virkede som en reel konkurrent til hverken Red Bull, der stadig er i en klasse for sig selv, eller Ferrari, der er kommet godt ud af sommerpausen.

Rosberg og Webber kom henholdsvis på 4. og 5. pladsen og fik dermed omsat et ganske anonymt løb til fornuftige resultater. Efter Button kom Massa og Grosjean. Brasilianeren gjorde ikke det store væsen af sig, men overhalede Grosjean mod slutningen. Det var lidt synd for franskmanden der havde satset på et enkelt dæksifte og generelt var godt kørende i dag.

Sutil og Ricciardo hentede de sidste to pointgivende placeringer, og dermed historien om hvordan pointene blev fordelt. Men der er dog også andre historier at fortælle!

For eksempel var Grosjean blandet ind i en episode hvor der blev tildelt en straf. Det i sig selv er der jo ikke noget sensationelt ved, men det anderledes var at det ikke var franskmanden der blev straffet. Situationen var at Perez var på vej forbi Lotus raceren, og virkelig var kommet forbi, og så alligevel valgte at trække ind så tidligt at Grosjean blev presset af banen og måtte trille tværs igennem et afkørselsområde. Fuld fortjent straf til mexicaneren.

Det var dog ikke den eneste straf der blev uddelt. Pastor Maldonado er også en af vaneforbryderne i F1, og han fik i dag den relativt sjældne stop&go straf, hvor han holdt stille i ti sekunder. I en tæt duel der involverede Maldonado selv, to Force India biler og i al fald Gutierrez, fejlbedømte han stort set alting på vej igennem bus-stop chikanen. Han forsøgte at køre side om side med Gutierrez, men endte med at stå lidt på tværs og først blive ramt af Sutil, og dernæst - og meget mere alvorligt - af di Resta der i den grad fik smadret sit automobil og med en noget sur mine måtte gå tilbage til sin trailer, efter hvad der i starten lignede et fornuftigt løb for skotten.

Bus-stop var også scenen for Kimi Raikkonens første exit siden hans tilbagekomst. Bremserne var tydeligt alt for varme og afslørede en flot dybrød farve når kameraerne fangede bilen på vej ud et sving. Og så gik det galt da han ville passere Felipe Massa ved indgangen til Bus-stop. Finnen kom da også forbi, men bremserne svigtede og han fortsatte lige ud, vendte resolut bilen 180 grader og trillede tilbage til banen og direkte i pit, hvor han steg ud og gik sin vej.

I VM kampen har Vettel nu 197 point mod Alonsos 151. Selvfølgelig kan det lade sig gøre at hente det forspring. Men det kræver at Ferrari lever op til sit bedste og at Vettel mister noget af det held der også forfølger ham. Og hvis man tager held ud af ligningen så har Red Bull bare en bedre bil end alle andre. Det blev i den grad bevist i dette løb, som måske, når vi sidder til vinter og kigger tilbage, var det punkt i sæsonen hvor VM blev afgjort.

Næste løb er på Ferraris hjemmebane, Monza om to uger. Der vil Ferrari meget gerne vinde!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 25/08/13 - Spa-Francorchamps - Formel 1
  •