Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Podieplads til Martin Pedersen ved DM 5

Rallycross - DM 
23/08/13 

- i Klassen Super 1600
Martin Pedersen kørte en tredjeplads hjem til DM afdelingen på Nysum banen som ligger i Nordjylland.
I sin Suzuki Swift var Martin meget opsat på at gøre god figur, da det var kravet efter nul point i forrige DM afdeling da bilen allerede blev skadet i 1ste kval heat.
 

Godt vejr om lørdagen gav mulighed for rigeligt træning og lave en god opsætning på bilen til tidtagningen som endte med 5 hurtigste tid. Hvor selve kval. heatene og finalerne skulle køres om søndagen.


(Foto: Lars Hoffmann)

Martin startede ud med i søndagens første kval at kører ind som Nr. firer, lige i hældene på de tre forreste. Og i anden kval heat blev han Nr. fem. I tredje kval heat begyndte det at regne og i det føre havde Martin sine problemer på tørvejrs dæk. Men da det dårligste heat måtte smides væk gav det en startplacering som Nr. firer til A-finalen sammenlagt.

I finalen fik Martin en god start fra placering firer og lå til at komme ud af første sving som toer. Men en kollision blandt andre konkurrenter gjorde at Martin også blev ramt og røg ned som firer igen. Hvor han så lå lige efter treeren indtil sidste omgang. Der laver hans konkurrent en kørerfejl og ryger ud i det løse underlag hvor så de har et sammenstød i det næst kommende sving. Hvor den anden udgår og Martin kører over målstregen som treer.

“Da jeg får stødet under starten kører bilen ikke helt optimalt bagefter og har ikke den samme fart som jeg har haft i kval. heatene. Men jeg hænger på treeren hele vejen igennem og presser ham. Men på sidste omgang laver han en fejl som jeg prøver at udnytte. Men han bremser desværre meget tidligt hvor jeg faktisk prøver at trække min nedbremsning et par meter. Det gør så at jeg rammer ham da vi ligger meget tæt på hinanden. Jeg tror faktisk ikke jeg at jeg rammer helt vildt hårdt, men autoværnet inde i midten gør at hans skade bliver fatal. Det jeg selvfølgelig ked af. Men episoden blev takseret som Race incident. Altså at jeg ikke kunne nå at gøre noget, og ikke gjorde det med vilje.. Men jeg er da utrolig glad for min første podieplacering i dette her skrappe selskab. Da jeg ikke havde regnet med at komme podiet i min første sæson i Rallycross. Så det går da den rigtige vej, ”

Lige pt. ligger Martin Pedersen på sjette pladsen i DM i klassen Super 1600. Og pointmæssigt er det stadig muligt at nå en 4 plads. Men det bliver meget svært. Da andre skal have indflydelse på det og Martin skal være med helt fremme.

Næste gang er Finale løbet på Ørnedalen ved Sæby i Nordjylland. D. 14 september.

Martin Støttes af:
Kalundborg Auto-El/Point S, Autoskadecenter Jerslev, MBM Bilhus A/S, Motorsportshop.dk og Astaun Motorsport..

Martin Pedersen


Læs mere om:
  • Martin Pedersen
  • Nysum
  • 18/08/13 - Nysum - Rallycross - DM - DASU mesterskab
  •