Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rotax

RS Competition flyvende Nordisk Mesterskab

Rotax 
23/08/13 

- vinder guld i Rotax Micro og Mini
Ved dette års Nordiske Mesterskab for Rotax klasserne var RS Competition på toppen og blev hurtigt udråbt som værende nogle af favoritterne i de fem deltagende klasser, Rotax Micro, Mini, Junior, Senior og DD2.
 

Og på trods af skiftende vejrforhold, som flere gange skabte kaos og masser af udfordringer, var teamet med sine otte deltagere hele tiden at finde i toppen. Men ikke alle var dog lige heldige.

Vesti gentog succesen fra sidste sæson og kunne derfor for andet år i træk kalde sig Nordisk Mester i Rotax Mini klassen. En flot præstation efter en kort kritisk periode, da motoren inden prefinalen ikke ville starte, hvorfor et meget hurtigt motorskift blev nødvendigt. Med hjælp fra teamets øvrige mekanikere blev sejren heldigvis alligevel en realitet for Frederik.
Også Mikkel Tygesen havde fået god fart i karten og kørte til fredagstræningen med en omgangstid på 38,8 sekunder weekendens hurtigste tid. Mikkel udgik desværre i prefinalen, men kørte sig i finalen tilbage til en 9. plads.
Også Rotax Micro deltog i år, og her sejrede Malthe Jakobsen igen suverænt og kunne dermed føje titlen som Nordisk Mester i en alder af bare 9 år til sit CV.

Hos Juniorerne med 16 deltagere var Kristian Thorsen under hele arrangementet favorit og klart hurtigste mand. Men da starten til finalen gik, blev Kristian udfordret af grejet. De første fire omgange ville tændrøret ikke rigtig, og motoren satte ud. Det skabte et hul til Michael Christiansen i føring, og da først motoren igen artede sig, var det på omgangstiderne tydeligt, at sejren skulle have været Kristians. Antallet af omgange rakte desværre ikke til at lukke hullet, og Kristian måtte nøjes med titlen som Vicenordisk Mester 2013.
Philip Vollstedt kørte sit hidtil bedste løb i sæsonen og lagde i tidtagningen ud med at kvalificere sig som nummer 2. efter Kristian. I prefinalen blev det igen til en andenplads, hvilket betød at han sammen med Kristian Thorsen kunne starte finalen fra forreste startrække. Her havde en regnbyge igen været på spil, og det sendte Philip tilbage til en sjetteplads, hvilket blev den endelige placering.


(Foto: RS Competition)

Den sædvanlige Seniortrup var denne gang reduceret og bestod af Tobias Holm og Christian Loft. Også her var svære vejrforhold en betingelse, der ikke var til at komme udenom, men de to Senior chauffører var stærke i al slags vejr. Efter at have været hurtigste mand i de to sidste træninger fortsatte Tobias den gode rytme og kørte sig til Pole Position i tidtagningen, som foregik på våd bane. Christian Loft kvalificerede sig som nummer seks.
Kombinationen af slicks og en regnvåd bane til første heat førte til en soloafkørsel hos Tobias Holm, der ellers uden tvivl ville have sat sig på sejren. Christian Loft kørte sig til resultater som nummer 5 og 6. Prefinalen blev igen for Tobias Holm en skuffelse, da en defekt fælgventil hurtigt satte en stoppe for jagten på toppen. Også Christian faldt lidt tilbage og endte nummer 8.
Til finalen var banen igen tør, og Tobias var som bagerst startende klar til at tage revanche. Med hurtigste omgangstid kørte han sig igennem feltet og var på sidste omgang på femtepladsen og i forsøget på at avancere til fjerdepladsen gik det galt, og han faldt tilbage som nummer otte. En finale der gjaldt alt eller intet. Christian Loft avancerede til syvendepladsen.

Også for Jannie Johansen i DD2 klassen så det ud til, at løbet skulle blive hendes bedste hidtil, da hun lagde ud med en andenplads i tidtagningen. Med en startposition som nummer tre til prefinalen var udgangspunktet for en topplacering perfekt, men et defekt gearskiftet sendte hende allerede på første omgang i pit. Den efterfølgende finale skulle vise sig at blive noget af en gyser, da det et minuts tid før start begyndte at regne, hvilket førte til, at halvdelen af feltet kørte ud på slicks, mens resten, her inklusiv Jannie, kørte ud på regndæk. Regndækkene skulle i første halvdel af heatet vise sig at være hurtigst, hvorefter regnen holdt og slickskørerne kom på banen. Imidlertid havde Jannie placeret sig på fjerdepladsen og havde sat jagten ind på de tre forreste, som allerede på første omgang havde skabt sig et hul, der med meget slidte regnvejrsdæk ikke var muligt at lukke. Jannie måtte derfor tage til takke med en fjerdeplads efter at have startet finalen bagerst i feltet.

RS Competition er nu klar til at indlede efterårssæsonen, når sjette afdeling af Rotax Max Challenge mesterskabet løber af stablen i Korsør i sidste august weekend. Lige efter drager teamet til fjerde og sidste afdeling af Euro Challenge i Frankrig. Her skal det forsøge at kør en europæisk titel hjem til Danmark. I øjeblikket ligger Mathias Kristensen samlet nummer 3 i Junior klassen, mens Martin Mortensen er nummer 5 hos Seniorerne.

RS Competition
Jannie Johansen


Læs mere om:
  • RS Competition/K-Tech
  • Korsør Kart Bane
  • Midtjysk Karting Bane, Ikast
  • 25/08/13 - Korsør Kart Bane - Rotax
  •