Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Dansk Super Kart

Frederik Vesti fortsætter den gode stime

Dansk Super Kart 
22/08/13 

Weekenden d. 16 og 17 august stod på endnu en racer weekend for det unge racer talent Frederik Vesti. Denne gang deltog Frederik ved 5 og 6 afdeling, af Dasu Junior cup med lejemotorer.
 

Frederik ankom til Thy kartingcenter med en god portion selvtillid i bagagen efter det fornyligt vundne Nordiske Mesterskab i Rotax Mini weekenden forinden. Frederik mødte op til løbet med en målsætning om at lave podieplaceringer både lørdag og søndag, og derved forhåbentlig kunne tage bronze medaljen i det samlede mesterskab.


(Foto: Vesti.dk)

Fredagen op til løbet stod på 4 frie træningspas, hvor Frederik hurtigt viste at han havde i tanke at blande sig i toppen af det meget hårde felt både i regn og tørvejr. Frederik var i flere af træningerne hurtigste mand af de i alt 24 kører.


(Foto: Vesti.dk)

Både lørdag og søndag stod på 2 træninger, en tidstagning, 2 indledende heats og en afgørende finale. Frederik viste samme speed i de to lørdags træninger som dagen forinden. Men da tidstagning skulle køres havde Frederik problemer, og karten ville ikke kører som han ønskede det. Dette betød at Vesti måtte tage sig til takke med en skuffende 8. plads, og dermed starte sine to indledende heats fra 8. start position.


(Foto: Vesti.dk)

Frederik kørte sig i sine indledende heats ind som henholdsvis 4'er og 7'er. Dette betød en startplaceringer som nummer 5 i finalen, et udemærket udgangs punkt efter den dårlige tidstagning. Frederik kom godt afsted i finalen, og blandede sig hurtigt i top 3. Frederik kæmpede hårdt og kørte over målstregen som nummer 2. Et rigtig godt resultat efter den hårde start på dagen.

Ingen søndag morgen, kørte Frederik top 3 tider i de to frie træninger. Men endnu engang mistede Frederik farten til tidstagning, dog ikke helt så meget som dagen forinden og måtte derfor tage sig til takke med en udemærket 5. start position i de to indledende heats. Vesti brugte sit gode overblik, og erfaring til at køre en første plads hjem i første indledende heat, og en 3. plads hjem i 2. indledende heat.

Dette betød at Frederik Vesti havde det bedste mulige udgangspunkt til finalen, da de to heats sammenlagt gav en start placeringen som nummer 1. i finalen. Frederik var under hele finalen under hårdt pres fra en lidt hurtigere konkurrent, men han holdte hovedet koldt og kørte over målstregen med begge arme hævet over hovedet som nummer 1.


(Foto: Vesti.dk)

En fantastisk afslutning på en super weekend for Vesti motorsport. Frederik indfriede sine forventninger og indtog 3. pladsen i det samlede mesterskab, trods en uheldig første og anden afdeling i københavn.


(Foto: Vesti.dk)

Vesti Motorsport har indtil videre haft en fantastisk sæson, hvor Frederik har formåede at være toneangivende i begge de to klasser han deltager i. Vesti Motorsport ser nu frem mod de sidste 5 løbsweekender i år, hvor Frederik blandt andet skal kæmpe for at sikre sig det danskemesterskab i Rotax mini serien, hvor han med 3. løb igen fører med 41 point.

Vesti.dk


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Thy Karting Center, Hanstholm
  • 18/08/13 - Thy Karting Center, Hanstholm - Dansk Super Kart
  •      ASETEK SIMSPORTS