Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Citroën DS3 Cup

Tæt kamp om placeringerne i Citroën DS3 Cup

Citroën DS3 Cup 
19/08/13 

Ved Jyllands-Ringens Grand Prix søndag den 25. august er der lagt op til tæt kamp om placeringerne i Citroën DS3 Cup.
Løbet er den 5. afdeling ud af 6, og Niklas Dall Knudsen ligger klart i føring med 181 points. Men de efterfølgende ligger meget tæt med 124 points til bil nr. 237 og Jesper Kristoffersen, 120 til bil nr. 217 med Kim Lund, og nummer fire og fem med henholdsvis 116 og 115 points.
 

Det er 3. sæson for Citroën DS3 Cup, som udmærker sig ved at give motorsportsentusiaster mulighed for at deltage i fuldblods racing til en overkommelig pris.

Citroën DS3 Cup Racer er baseret på en DS3 THP155 standardbil med 155 hk, som mappes til 200 hk og 300 Nm. Topfarten er godt 235 km/t og accelerationen fra 0 – 100 km/t ca. 6,5 sekund. DS3 Cup Racer er bl.a. udstyret med D2-undervogn og D2 forbremser samt 6 punkts OMP sikkerhedsbur. Man kan købe bilen incl. kit for 170.000 kr. ekskl. moms + ombygning, som kan vælge selv at stå for eller få andre til at gøre det.


(Foto: Ib Trebbien)

Takket være sponsorer som TOTAL (hovedsponsor), OKI, Michelin, Citroën Finans og CITROËN DANMARK er der en stor præmiepulje på 100.000 kroner at kæmpe om og dækning af mange af de omkostninger, som deltagerne normalt står for.

Blandt de nye kørere i klassen for 2013 kan nævnes det unge racertalent fra Viborg, Jacob Kallestrup, som i samarbejde med Citroën forhandleren Bojsen Biler A/S tager skridtet fra gokart til racerløb i rigtige biler. Hertil kommer Thomas Fjordbach fra Ålborg i samarbejde med Citroën forhandleren Kjærsgaard Auto, Niklas Dall Knudsen fra Haderslev, Jørgen Worthmann fra Haderslev, Kim Lund fra Madbull Racing og vinder af Renault Clio Cup i 2012, Michael Nissen fra Middelfart og teamet Café Razz og Mikkel Lippmann fra København. Fra sidste sæson fortsætter biler fra HJ Performance og Citroën forhandleren Andersen Biler A/S.

Ellen Nørregaard
Informationschef
Citroën Danmark A/S

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 25/08/13 - Jyllandsringen - Citroën DS3 Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS