Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Bilsport med yderligheder på Ring Djursland

Danish Endurance
Championship 

14/08/13 

DEC - Danish Endurance ChampionshipDer er både drifting og langdistanceløb på programmet ved årets Augustløb
Det bliver to af bilsportens yderligheder, der er på programmet, når Ring Djursland afvikler årets Augustløb, der er programsat til den kommende weekend. Det er nemlig både drifting og langdistanceløb, som præsenteres på Danmarks sværeste racerbane.
 

Drifting-sporten breder sig for tiden som ringe i vandet. Fra flyvepladser og parkeringspladser er sporten i denne sæson kommet til landets permanente racerbaner, hvor Ring Djursland ikke kun lægger asfalt, men i særdeleshed også sving til den fjerde af årets seks afdelinger i Dansk Drifting Serie.


Røg bliver der masser af, når fjerde afdeling af Dansk Drifting Serie køres på Ring Djursland

Drifting er bilsportens svar på kunstskøjteløb, hvor det ikke er sekunder og tiendedele, der er afgørende, men i stedet driftvinkel og røgmængder, som udløser point. Jimmi Hansen, Skævinge, er køreren, som fører tabellen an, når deltagerne i Dansk Drifting Serie kommer til Ring Djursland, men hans føring i serien er under hårdt pres. Folk som Kenn Egtved, Haderslev, Martin Lemvig, Farsø, og Henrik Lind, Skanderborg, presser ham i tabellen, men den største trussel vil Erik W. Pedersen, Vejle, sikkert levere. Da Dansk Drifting Serie tog sin begyndelse i foråret, blev han ramt af tekniske problemer med sin Chevrolet Corvette, som dog siden har spillet som et urværk og vundet de to seneste runder af Dansk Drifting Serie.

Mens deltagerne i Dansk Drifting Serie kører såvel deres Top 16-konkurrence som deres finale søndag på Ring Djursland, skal deltagerne i Danish Endurance Championship afgøre deres opgør om lørdagen.

Det er årets tredje af i alt fem afdelinger i mesterskabet, som køres, og i alle fire divisioner er intet afgjort på forhånd. Men Augustløbet kan give en pejling af, hvor titlerne vil havne henne.

I den hurtigste division har Mads Rasmussen/Casper Spanner, Hjørring/København, lagt sig i front med sejre i årets to første løb, men de får det noget sværere på Ring Djursland. Den tidligere ChampCar-kører Ronnie Bremer, København, har nemlig meldt sin ankomst med en nyindkøbt Ferrari, og hvis man kender ham ret, så vil han gøre alt for at tage sejren i løbet.


Ronnie Bremer og hans Ferrari bliver et nyt indslag i Danish Endurance Championship på Ring Djursland

Men langdistanceløb handler ikke kun om hurtighed, men også om udholdenhed, og her vil mange af de andre hold i feltet også være stærke. Jacob Kristensen/Jan Engelbrecht, Selling/Virum, fører således deres division og er meget opsatte på at generobre den distancepokal, som de vandt sidste år.

Fonden Ring Djursland Motorsport

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 17/08/13 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship - DM
  • 18/08/13 - Ring Djursland - Dansk Drifting Serie
  •