Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

En tidligere DTC-vinder gør comeback

DTC 
14/08/13 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipEfter at have vundet DTC-mesterskabet i 2007 og 2009, har Michel Nykjær fortsat sin racerkarriere på den internationale scene, hvor han i år deltager i verdensmesterskabet for standardvogne, og aktuelt indtager andenpladsen. Til Grand Prix Danmark den 24.-25. august på FDM Jyllandsringen vil Michel Nykjær prøve kræfter i Yokohamas DTC gæsteracer.
 

”Det er jo noget af en container,” lyder Michel Nykjærs første bemærkning, da jeg spørger til hans umiddelbare forventninger til den DTC-racer han gæsteoptræder i, til det traditionsfyldte Grand Prix Danmark.


I samarbejde med dæk-leverandør Yokohama skal Michel Nykjær køre denne Ford Mustang til GP Danmark

Michel Nykjær er bestemt ikke noget ukendt navn i DTC-sammenhæng, og den hurtige sjællænder har også vundet mesterskabet to gange, begge gange i en forhjulstrækker. Der venter derfor Michel Nykjær en udfordring, når han debuterer i Danish Thundersport Championship, for i modsætning til tidligere, hvor DTC-feltet var en blanding af både for- og baghjulstrukne racerbiler, er hele feltet i dag identisk.

”De siger jo den har mange kræfter, sådan en ny DTC-racer med V8-motor og baghjulstræk. En ting er sikkert: det bliver ikke nemt ”bare” at hoppe om bord og køre stærkt. Jeg tænker meget over, hvor meget hjulspind den vil lave,” uddyber Michel Nykjær.


Michael Nykjær er flyvende i dette års WTCC-mesterskab, hvor har indtil videre har vundet tre løb

Michel Nykjær har kørt med baghjulstræk før. Det var tilbage i 2008, hvor racerkøreren sad bag rattet af en BMW 320i, hvor det også blev til et par løbssejre. I ny og næ deler Michel Nykjær også en klassisk Porsche med dennes ejer, men ellers er det småt med erfaringen, når det gælder baghjulstræk.

”I den Chevrolet jeg kører WTCC med, har jeg 350 hk og forhjulstræk. Nu får jeg 450 hk og baghjulstræk. Det skal jeg vende mig til, men så snart fidusen er fundet, så skal det nok gå,” mener Michel Nykjær.

”Jeg kender jo de andre kørere i serien, og det er et hårdt felt at skulle slås med. Jan Magnussen, John Nielsen, Elgaard (Casper, red.) og Lind (Dennis, red) er bestemt meget hurtige alle sammen. Hvis jeg kan klare mig ind i top fem vil jeg være tilfreds,” vurderer racerkøreren samtidig med at han ser frem til igen at køre race på Jyllandsringen.


mmen med det svenske team NIKKA Racing er Michel Nykjær aktuelt nummer to i VM-serien

”DTC har betydet utrolig meget for mig personligt, og også min racerkarriere, så derfor er det med stor glæde at jeg til Grand Prix Danmark, igen er tilbage på racerbanen i Silkeborg. Det bliver fedt at se de danske tilskuere og fans, for i WTCC er jeg meget langt væk hjemmefra næste hver gang. Og bag rattet vil jeg bare vinde, slutter den tidligere dobbelte DTC-mester.

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Jyllandsringen
  • 25/08/13 - Jyllandsringen - DTC
  •