Steven Tirsgaard tilbage i føringen efter Ring Knutstorp

MC sport
13/08/13

Simon Tirsgaard forsvarede sin samlede 3. plads
Tirsgaard brødrene kørte 7. og 8. løb i DM serien i Superstock 1000 klassen efter DM afdelingerne på Ring Knutstorp, men det var ikke uden forhindringer for Simons vedkommende, da hans BMW S 1000 RR ikke blev klar efter et tidligere styrt på Oschersleben i Tyskland. Jeppe Nyboe Olesen lånte sin Kawasaki maskine til Simon, således han kunne deltage i DM løbene søndag samt køre lidt træning lørdag.

Det var ikke kun Simon, der måtte skifte racer, men den førende i DM serien og Stevens største konkurrent Jan Jespersen måtte også skifte racer efter et styrt under kvalifikationen søndag formiddag. Jan kørte i stedet begge DM løbene på en Ducati maskine.

(Foto: Kimers Foto)

Efterfølgende kan det blot konstateres, at både Jan Jespersen og Simon Tirsgaard utrolig hurtig tilpasser sig de nye maskiner og kørte sig ind i toppen af feltet.

Steven Tirsgaard startede i begge løb fra position 2, hvorefter han hurtigt efter starten kørte sig i front, og efter 2 – 3 omgange havde sikret sig et forspring på 2 sekunder, der blev holdt kontrolleret gennem resten af løbene til det ternede flag med Ulrik Døssing Nielsen på 2. pladsen i begge løb, mens Simon indtog 3. pladen i løb 1 og Jan Jespersen tredje pladsen i løb 2.

Simon Tirsgaard havde kvalificeret sig som nr. 8 til begge dagens løb, og formålet med begge løb var at skaffe sig point i den samlede stilling uden at satse på den lånte motorcykel. Trods disse forbehold kørte han sig til 3. pladsen i det første løb og blev nr. 4 i dagens andet løb. Simon kørte med sin bedste omgangstid på lige over 1 minut eller nøjagtig 1.01,295 minut.

Næstsidste afdeling af DM flaskede sig således, at Steven har et forspring til Jan Jespersen på 1 point, mens Simon har et forspring på 8 point til Ulrik Døssing Nielsen. Der er lagt op til et brag af en afslutning på Ring Anderstorp, Sverige, den 28. og 29. september.