Rotax

Frederik Vesti vinder Nordisk mesterskab 2013

Rotax
12/08/13

Weekenden d. 10 og 11 august stod endnu engang på race, for det unge racertalent Frederik Vesti fra Langelund. Denne gang var det et af de vigtige af slagsen, weekenden stod nemlig på Nordisk mesterskab for Rotax Klasserne. En titel som Vesti året forinden i sin debut sæson i Rotax høstede. Det stod klart, at Frederik Vesti endnu engang gik efter titlen. Løbet forgik på den lille og snævre bane i Ikast.

Frederik og teamet mødte op til en trænings dag fredag inden løbet, for at teste set up og for at få nogle omgange på banen. Frederik viste hurtigt under træningerne at han var mødte op for at tage titlen for andet år i træk. Den unge jyde gav den gas. Men tiderne blandt de forreste kørere i mini klassen var tætte, så intet var sikkert op imod lørdagens vigtige tidstagning der bestemmer startplaceringer til de 3 indledende heats.

Svære vejrbetingelser med enorme mængder regn men også sol gjorde det svært for teamet at finde et perfekt up sæt til den meget skiftende bane. Alligevel fik Frederik kørt sin kart ind på 2. pladsen i tidstagning, et tilfredsstillende resultat taget i betragtning af de svær vejrbetingelser. Efterfølgende blev der kørt 2 indledende heats, hvor lille Vesti skruede bissen på og vandt over samtlige konkurrenter.

Søndag formiddag blev det 3 og sidste indledende heat kørt, her måtte Frederik dog tage sig til takke med en 4. plads på grund af en kart der absolut ikke ville køre som Frederik ønskede det. Teamet fik rettet op på karten, og var klar til den meget vigtige Pre finale der bestemmer startplaceringen til den afgørende finale. Men da teamet forsøger at lave en prøvestart af Frederik motor blot 5 minutter før Pre finalens start, vil motoren ikke starte. En yderst kristisk situation der kunne have ført til at Frederik, måtte have startet finalen fra sidste start position. Men et hurtigt motorskift af de mange hjælpsomme mekanikker i teamet, gjorde at Frederik lige akkurat nåede med da de 17 konkurrenter kørte ud på banen til pre finalen. Frederik Vesti gav de hårdt arbejdende mekaniker en gave ved at køre ud og vinde heatet, og dermed tage pole position til den afgørende finale.

Det var en meget nervøs, og spændt 11 årig knægt der kørte på banen i finalen for at gøre arbejdet færdigt og hente titlen endnu engang. Frederik Vesti var under hele finalen under et hårdt pres fra en hurtigt konkurrent, men Frederik afviste enhver konkurent og kørte over målstregen efter 12 minutters hårdt arbejde til en meget forløsende sejr i det Nordiske Mesterskab 2013.

Endnu et fantastisk højdepunkt på en forrygende sæson hvor der fortsat mangler at blive kørte 3 afdelinger af DM hvor Frederik Vesti er i front med 41 point til nummer to. Dog er det en meget tilbageholdende Frederik, der ved at der med 3 løb igen kan nå at ske meget i den samlede stilling. Hvilket blot gør ham mere tændt, på at kæmpe hårdt for DM titlen.

Vesti Motorsport takker Rs-Competition for endnu en forrygende weekend. Næste gang der bliver kørt er weekenden d. 16 og 17 august hvor Frederik deltager ved en afdeling af DM for Cadett Junior.