Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Christian Jensen scorede hattrick i Tvilum Rally Show

Rally 
11/08/13 

Der var stemning, fest og ikke mindst fart på programmet, da den 35. udgave af Tvilum Rally Showet fredag aften blev afviklet i Fårvang mellem Viborg og Århus. Et bredt udsnit af dansk rallysports bedste kørere havde for en aften sat hinanden stævne, og det blev til fire timers underholdning, hvor det spændende race blev krydret med både motorcykelkørsel og opvisning af klassiske køretøjer
 

Det blev Christian Jensen, Ans, som kunne trække sig sejrrig ud af rallysprintopgøret i Fårvang, og da han også havde vundet i 2011 og 2012, var der tale om et hattrick – en præstation, som han blot er den anden i løbets historie, som har præsteret. Sidste gang det skete, var i starten af firserne, hvor Leif Poulsen, Fårvang, tog fire sejre på stribe. Det var i de to første af de tre indledende heats, at Christian Jensen var under størst pres. Her sluttede teamkammeraten Esben Hegelund, Hadsten, nemlig henholdsvis blot otte og to tiendedele fra ham, men da det gjaldt finalen, kunne Christian Jensen sætte trumf på og vinde med 2,5 sekunder.


Christian Jensen scorede et hattrick
(Foto: Morten Alstrup)

Mens de to firhjulstrækkere fra Peugeot Sport Dealer Team DK satte sig på de to forreste pladser, var der hård kamp om at tage tredjepladsen i generalklassementet. Kim Boisen, Broager, Jørgen Hansen, Ringsted, og Kim Madsen, Slagelse, var blandt bejlerne, men i sidste ende blev det den regerende Danmarksmester i Tunet National, Kenneth Madsen, Dianalund, som blev treer i finalen, mens han i den ordinære konkurrence tog en meget sikker klassesejr.


Ikke alle deltagere havde heldet med sig
(Foto: Morten Alstrup)

Men sådan var det ikke i alle klasser ved Tvilum Rally Show.

Den tidligere dobbelte Danmarksmester Brian Madsen, Slagelse, kørte sit første løb i en ny Peugeot 208 R2. I sin klasse duellerede han med Jesper Bisted, Horsens, hvor han slog denne med tre tiendedele i første heat, vandt andet heat med godt tre sekunder, hvilket gav ham en buffer til tredje heat, som Jesper Bisted vandt med et sekund. Samlet kunne Brian Madsen tage klassesejren med 1,8 sekunders forspring.

Langt mindre behøvede Jacob Madsen, Dianalund. Den 18-årige Suzuki-kører var for første gang til start i Tvilum Rally Show, men det lykkedes ham at vinde klassen for de mindste biler med en så minimal margen som bare 18 hundrededele af et sekund. Og køreren, han henviste til andenpladsen, kunne langt fra kaldes uerfaren. Jens Kristian Jensen, Holstebro, var en af dansk rallysports topkørere i firserne og halvfemserne! Resultatmæssigt blev den diametrale modsætning det forspring på næsten 22 sekunder, som Niels Jørgen Jørgensen, Holsted, vandt den historiske klasse med.


Tvilum Rally Show var en fest for hele familien
(Foto: Morten Alstrup)

Udover de hurtige rallybiler, som spurtede rundt på banen i Fårvang i jagten efter sekunder, tiendedele, ja, hundrededele, var der også køretøjer på banen i et noget mere adstadigt tempo. Medlemmerne af såvel Oldboys MC som MC Shepherds gav køreture på deres motorcykler til publikum, som også havde mulighed for at nyde de hen ved 100 køretøjer, som var med i Tvilum Classic Shows parade af veteraner og klassikere.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Fårvang
  • 09/08/13 - Fårvang - Rally
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: