Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Jan Magnussen jagter mesterskabet

ALMS 
10/08/13 

American Le Mans SeriesJan Magnussen har fået blod på tanden i årets ALMS-mesterskab, som i denne weekend tager hul på 2. halvleg på Road America i Wisconsin.
 

Spændingen stiger i den amerikanske Le Mans-serie, som i denne weekend skyder gang i det sjette ud af sæsonens 10 løb. Jan Magnussen tager atter plads i den gule Corvette #3, hvor han sammen med Antonio Garcia vil forsøge at erobre føringen i den benhårde GT-klasse.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

"Vi behøver ikke nødvendigvis at føre mesterskabet, når weekenden er overstået, for der er fire løb endnu. Men det kunne være rigtig fedt at nappe en ordentlig luns og rykke helt op i toppen," siger Jan Magnussen i en telefon fra Wisconsin.

Sammen med sin spanske medkører, Antonio Garcia, ligger den danske racerkører i øjeblikket på en tredjeplads i ALMS-mesterskabet, og med fjerdepladsen i seneste løb på Mosport-banen i Canada rykkede duoen pointmæssigt tættere på den førende i GT-klassen, BMW-køreren Dirk Müller. På andenpladsen ligger Magnussens teamkolleger Oliver Gavin og Tommy Milner i Corvette #4.

"Vi havde slet ikke regnet med at skulle helt op og kæmpe i førerfeltet i denne sæson," lyder det fra Jan Magnussen, der som bekendt fik en skuffende start på året, da tekniske problemer sendte ham og Garcia helt ud af 12-timers-løbet på Sebring-banen i Florida i marts.

"Sebring er et vigtigt løb, fordi man får flere point for sin placering end til de mindre løb. Det betyder samtidig, at det gør ekstra ondt, hvis du ryger helt ud af løbet, som vi desværre gjorde. Vi startede således sæsonen med nul point på kontoen, og jeg må jeg erkende, at jeg havde mistet ethvert håb om at vinde mesterskabet, da vi forlod Sebring," fortæller Jan Magnussen.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

Heldet lavede dog en håndbremsevending i sæsonens tredje løb på Laguna Seca i Californien, hvor Magnussen og Garcia tog sejren efter et suverænt løb, mens de høstede en andeplads i det efterfølgende løb på Lime Rock i Connecticut. Sammen med fjerdepladsen i det seneste løb på Canadiske Mosport har de to Corvette-kørere nu placeret sig i toppen af feltet — præcis 14 point efter den førende.

Og det er bestemt muligt, at forbedre positionen, eftersom weekendens løb skal afholdes på en af Jan Magnussens favoritbaner, den godt seks og en halv kilometer lange Road America-bane, som er en klassiker i ALMS-serien.

"Jeg vil sige, at det er en bane for de modige," forklarer Jan Magnussen.

"Som på så mange andre amerikanske racerbaner er afkørselsarealerne ret begrænsede, så hvis du laver en fejl, er det game over. Mit favoritsted er det sving, som kaldes "Kink". Det er et højresving, som du kører igennem med næsten fuld gas, og hvis du ryger af dér, glider du henover et par meters græs, før du rammer muren med et ordentligt brag," fortæller han.

"Men vi har dog en helt anden plan for weekenden..."


(Foto: Jan Magnussen Racing)

Tidsplan for American Le Mans Northeast Grand Prix

Fredag 9. august
11.50 (18.50 dansk tid) — Træning #1
16.00 (23.00 dansk tid) — Træning #2

Lørdag 10. august
9.30 (16.30 dansk tid) — Kvalifikation

Søndag 11. august
8.30 (15.30 dansk tid) — Warm Up
14.00 (21.00 dansk tid) — RACE (2 timer 45 minutter)

Danske fans kan følge Magnussen og Corvette #3 på live på ALMS-seriens eget webste, www.alms.com.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Road America
  • 11/08/13 - Road America - ALMS
  •