Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Suzuki Motorsport vil gentage succesen fra 2012

Rally 
07/08/13 

Suzuki Motorsport har taget hul på anden halvdel af sin 2013-sæson – og gjort det i god stil. Søndag deltog teamet ved årets tredje og næstsidste afdeling af Yokohama-mesterskabet Øst i Hedehusene, hvor årets første titel kom i hus. Det var Kenneth Madsen (Dianalund), som tog årets tredje sejr i træk, blev mester og dermed kan afløse den forsvarende mester, Anders Lysen (Sorø). Teamchefen var i Hedehusene for første gang i år til start i løbsserien, hvor han kørte en tredjeplads hjem.
 

Men de to var ikke de eneste fra Suzuki Motorsport, som fik pokaler med hjem. Unge Jacob Madsen (Dianalund) scorede en andenplads i sin klasse, mens René Harms (Nørre Alslev) på blev noteret for en tredjeplads, inden det går løs igen. For allerede på fredag er alle teams fire kørere med ved Tvilum Rallyshow i Fårvang mellem Viborg og Århus.

”Vi kører efter at blive bedste to-hjulstrækker,” lyder det fra Kenneth Madsen, som også ligger i front for dette års DM-opgør. ”Sidste år blev jeg bedste kører blandt de to-hjulstrukne biler, hvor jeg i Fårvang slog Kim Madsen med mindre end ingenting. Den sejr kan blive svær at gentage, for Kim har masser af fart på, men jeg vil gøre mit for, at det også i år er en Suzuki, som er hurtigst i Fårvang.”


Kenneth Madsen har en klar målsætning

Årets midtjyske rallysprint tiltrækker sig deltagere fra hele landet, og en af dem, som Kenneth Madsen skal kæmpe imod i sin klasse, bliver den tidligere rallymester Jørgen Hansen (Fjenneslev). Men den midtsjællandske kører er tilmeldt med en heftig Porsche.

”Jeg har haft nogle gode kampe med ham til nogle Yokohama-løb og Lille Mats-rallysprintet, og lad mig sige det sådan: han er ikke kørt fra mig endnu,” siger Kenneth Madsen.

”En enkelt gang er Jørgen sluttet foran mig, men det var fordi jeg fik to maksimumtider, men man skal ikke tage fejl af hverken af ham eller bilen. Selv om han er af den ældre generation, så skal man ikke undervurdere ham. Han bliver en udfordring, men han skulle gerne blive bagved.”

Den næste bil, som Suzuki Motorsport stiller til start med, er den Suzuki Swift Maxi 1600, som René Harms/Lone Otto (Nørre Alslev/Fredensborg) deltager i.

”Løbet i Fårvang har en helt speciel stemning, og jeg glæder mig til at være med til at vise flaget for Suzuki,” siger René Harms. ”Men løbet bliver faktisk meget specielt for mig.”


René Harms og Lone Otto starter i Fårvang

Da han sidste år deltog i Tvilum Rallyshow, skete det i en utunet Suzuki Swift, men hans nye rallybil har et langt større kraftoverskud.

”Det bliver selvfølgelig noget anderledes, og det skal man lige vænne sig til – også på prøven i Fårvang. Det kommer samtidig også til at kræve noget tilvænning, når vi ikke rigtigt har kørt noget motorløb i bilen, fordi vi ikke nåede så langt i forrige DM-rally. Jeg glæder mig virkelig til at komme ud at køre.”

Med ved Tvilum Rallyshow vil også være Jacob Madsen, der ligesom ved løbet i Hedehusene starter sammen med Morten Olsen (Sorø).

”Det bliver det første store rallysprint, som Jacob skal køre. Han ligner jo meget sin storebror, Kenneth, for der er kun en indstilling på speederen, så jeg er sikker på, at Jacob nok skal komme langt frem,” siger teamchef Anders Lysen. ”I Fårvang står han med en rigtig god bil, så jeg tror, at man vil kunne opleve ham gøre sig godt bemærket. Han kommer lige fra klubrally, hvor han har været en af de hurtigste, så jeg tror, at der nok vil være nogle, som man vil bliver overrasket over Jacob.”


Suzuki Motorsport har mange biler med i Fårvang

Teamchefen selv starter sammen med John Madsen (Dianalund).

”Jeg vil gerne ud at køre lidt selv igen, for det er efterhånden længe siden,” siger han. ”Vi kommer med nogle nye motorer, som vi skal have testet af. Vi har store forventninger til løbet, hvor vi møder mange af vores sponsorer, og dem vil vi gerne belønne med et godt resultat.”

Suzuki Motorsport
Teamchef Anders Lysen


Læs mere om:
  • Anders Lysen
  • Kenneth Madsen
  • René Harms
  • Fårvang
  • 09/08/13 - Fårvang - Rally
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: