Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Brian Madsen i ny spændende rallybil

Rally 
07/08/13 

Brian Madsen, Slagelse, har i en lang årrække sat sit eftertrykkelige fodaftryk på dansk rallysport. Fire guldmedaljer er det blevet til i DM-sammenhæng, og hele tre gange er det lykkedes sjællænderen at vinde det populære Tvilum Rally Show. Når den 35. udgave af løbet i Fårvang mellem Århus og Viborg skydes i gang fredag eftermiddag klokken 17.00, er han atter i feltet. Men det kommer til at ske i en for ham helt ny rallybil.
 


Brian Madsen kommer med fire DM-guldmedaljer i bagagen til årets Tvilum Rally Show
”Det er den helt nye Peugeot 208 i R2-trim, som er blevet udviklet af Peugeot Sport i Frankrig op til denne sæson,” fortæller Brian Madsen, der i skrivende stund endnu ikke har kørt i bilen. ”Men jeg skal nok få prøvet den inden Fårvang.”

”Jeg deltager i Fårvang for vise, hvad denne her bil kan. Sådan en Peugeot 208 R2 er nemlig i motorsportssammenhæng billig at køre i, og det er det eneste rigtige valg for unge mennesker, som vil tage deres rallykarriere seriøst.”

De tekniske data på den nye Peugeot 208 R2 fortæller om en rallybil med en 1,6 liters motor, hvis effekt overføres til forhjulene. Præcist ligesom den Peugeot 106 Maxi, som Brian Madsen vandt Tvilum Rally Show med i 2007 og 2008.

”I DM-rally vil 208’eren være den bedste valg, men i Fårvang vil den ældre 106 Maxi vil være bedre i forhold til power, som er vigtig på prøven,” vurderer Brian Madsen. ”Men Fårvang er et udemærket sted at få prøvet af, om man kan bremse og styre med bilen. Ud fra det, jeg har set, bør det være en hurtig bil – og jeg håber, at vi kan være hurtig nok til at være med i superheatet.”


Brian Madsen starter i en ny Peugeot 208 R2 som denne ved Tvilum Rally Show

En ting, den tidligere Danmarksmester ikke frygter for i Fårvang, er sin egen indsats, selv om Tvilum Rally Show bliver hans første løbsstart i år.

”Det er altså ikke så længe siden, at jeg stoppede og kørte et DM-rally,” slår 2011-mesteren fast.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Brian Madsen
  • Fårvang
  • 09/08/13 - Fårvang - Rally
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: