Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DTM

Audi suveræn i Rusland

DTM 
04/08/13 

DTMDer var perfekte vejrforhold ved dette første DTM-løb i Rusland der blev kørt denne søndag eftermiddag. Og den besynderlige afgørelse på gårsdagen kvalifikation synes nærmest at være glemt. Med den mesterskabsførende på pole-position og den regerende mester i anden startrække var der lagt op til et spændende løb.
 

Mike Rockenfeller fik en kanon start og lagde sig i spidsen foran Mathias Ekström og Augusto Farfus. Men knap var løbet sat i gang før den regerende mester, Bruno Spengler, var i store vanskeligheder – der var simpelthen ikke fart nok i BMWen. Spengler faldt relativt hurtigt ned i gennem feltet og den hurtige nedtur blev dementeret, da han blev påkørt af Miguel Molina under et overhalingsforsøg. Både Spengler og Molina gik i pit efter uheldet og senere trak Mortara sig helt fra løbet.


Bruno Spengler efter mødet med Molina
(Foto: DTM.com)

Måske var den manglende fart i starten af løbet en konsekvens af Bruno Spenglers dækvalg. I hvert fald gik det meget bedre for mærke-kollegaen Augusto Farfus der startede på den bløde variant af Hankook dækkene. Matthias Ekström startede også på det hårde standarddæk, men det så ikke ud til at påvirke Audien så voldsomt. Faktisk var de fleste Audier flyvende ved dagens løb – hele fire ud af de første seks havde et Audi-logo på motorhjelmen.


Feltet lige efter starten i Moskva
(Foto: DTM.com)

Kampen om førstepladsen bølgede frem og tilbage mellem Rockenfeller og Ekström, men det var alligevel Rockenfeller der trak sig sejrigt ud til sidst, hvilket selvfølgelig var vigtigt for Audi i mesterskabssammenhæng. Den eneste reelle repræsentant for Mercedes i kampen om pointene var Gary Paffet der gjorde hvad han kunne, måtte og måske også lidt til i en duellen med Jamie Green – men Gary Paffet har flere gange i denne sæson taget lidt mere plads på tværs af banen end han måske havde brug for.

Hen mod løbets slutning skulle man lede lidt efter placeringskampene - men kampen om den vigtige tredje plads var ikke afgjort. Franske Adrian Tambay kørte pludselig meget hurtigt og næsten en af de hurtigste omgange i løbet og satte derfor Farfus under pres. Men den rutinerede brasilianer holdt stand indtil to omgange før det ternede flag - hvor DRS blev deaktiveret (dette sker altid to omgange før mål). Dette gjorde det meget svært at overhale på den lidt snævre russiske bane. Farfus redede derfor BMWs ære denne weekend, mens Mercedes og Gary Paffet nærmest bare var tilskuere til dagens løb


Podiet med den tidligere Le Mans vinder Mike Rockenfeller øverst
(Foto: DTM.com)

Der er ikke langt fra succes til fiasko i DTM - sidste weekend var fx præget af mange hurtige Stuttgart-racere. I dag hævnede Ingolstadt-gutterne skrivebordsafgørelsen fra Norisring på smukkeste vis. Spengler blev nærmest ydmyget af dagens suveræne Rockenfeller, da han overhalede ham med en omgang mod slutningen af løbet. Men mon ikke der er lagt op til PAYBACK når DTM næste gang er tilbage i Tyskland og den noget længere Nürnburgring, hvor Bruno Spengler vandt sidste år.

Michael Nygaard Pedersen

Læs mere om:
  • Moscow Raceway
  • 04/08/13 - Moscow Raceway - DTM
  • Moscow Raceway - Løbsresultat
  •      ASETEK SIMSPORTS