Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Kortege af historisk racerbiler og udstilling foran Rådhuset i dag!!

CHGP 
02/08/13 

CHGPI weekenden den 3. - 4. august er det tid for årets store, kulturelle motorsportsbegivenhed, Copenhagen Historic Grand Prix, der afvikles for 13. gang – og for første gang på Bellahøj. På Bellahøj vil Dyreskuepladsen danne rammen for en flot, ny anlagt racerbane og et spændende weekendprogram, der med mange aktiviteter byder hele familien velkommen.
 

Og allerede i dag, fredag den 2. august fra kl. 12.30-14.30, kan tilskuere, motorsportsentusiaster og andre nysgerrige sjæle få et glimt af flere af de professionelle racerstjerner der gæster CHGP, når Rådhuspladsen agerer kulisse for en eksklusiv udstilling af Formula Junior racerbiler, samt flere af de enestående racerbiler der kører ved CHGP, på arealet foran den historiske bygning.


(Foto: chgp)

Anført af verdens eneste danskbyggede Formel 1-racer fra 1960, ankommer de udstillede Formula Junior biler fredag under politieskorte til Københavns Rådhus. Den spektakulære køretur starter fra Bellahøj kl. 12.15, og der køres direkte fra det nye pit-område, på parkeringspladsen foran Grøndalscenteret, via Hulgårdsvej, Borups Allé, over Bispeengbuen, Ågade, Åboulevarden, Gyldenløvesgade til H.C. Andersens Boulevard og Københavns Rådhus med forventet ankomst kl. 12.30. Turen tilbage til Bellahøj påbegyndes ca. kl. 14.30, når den fremmødte presse efter velkomstmødet, ved kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev, har haft mulig for individuelle interview med de mange kendte racerkørere, hvis tilstedeværelse drysser glamour over arrangementet.

CHGP er en fest for hele familien. Der er i 2013 etableret et børne- og familieområde i indercirklen med hoppeborge, trampoliner, fjernstyrede biler, kaffebar og iscafé. Der er store græsarealer og opsat bænke, hvor det vil være muligt at nyde frokosten eller bare slappe af, mens børnene leger. Der er igen i år etableret en gokart-bane, hvor 8-14-årige børn har mulighed for at prøve en tur i en ægte gokart og få en snak med de lokale klubber. CHGP er en god anledning for forældre til at give deres børn indsigt i, hvordan bilerne så ud, dengang mor og far var unge. I modsætning til et museumsbesøg er der her tale om rigtig action. Der er gratis adgang for børn under 14 år ifølge med betalende voksne.

CHGP


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 04/08/13 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  • CHGP - tidsplan - glimt fra opbygning
  •      ASETEK SIMSPORTS