Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Blancpain GT Endurance Series

Bitter afslutning på 24 timers løbet på Spa

Blancpain GT
Endurance Series 

31/07/13 

Det blev en lang tur hjem for Insight Racing DK, efter deres deltagelse i det berømte Spa 24 timers løb.
Et løb der ellers var gået som planlagt, for det dansk baserede team. Men med 3,5 time tilbage syntes en konkurrent, at nu skulle det være nok for Insight Racing DK.
 

Til løbene i Blancpain Endurance Series er der normalt kun de vanlige 2 kørere i bilen - Martin Jensen og Dennis Andersen. Men når der skal køres så længe, så er det kun godt med en ekstra mand i bilen. Insight Racing DK havde fundet en god sportsvognskører med stor erfaring på Spa-Francorchamps banen, Iain Dockerill.

Det startede godt nok ud for teamet og alt forløb som planlagt, om end der var lidt forstyrrelser i form af safety car perioder. Men efter godt 12 timers kørsel begyndte der at dukke vanskeligheder op. Det startede i affjedringen ved venstre baghjul som brød sammen og måtte skiftes. Kort tid efter at man var kommet tilbage på banen, knækkede trækakslen så ved højre baghjul, så man måtte igen en tur i pittet for reparation.

Efter at bilen var kommet tilbage på banen med Iain Dockerill bag rattet, blev der ikke kørt mange omgange før en af Audi kørerne var temmelig uforsigtig i et overhalingsforsøg af Insight Racing bilen. Han kørte ind i bilens højre side og skubbede bilen af banen og ind i dækmuren. Løbet var derefter slut for Insight Racing DK, der blev klassificeret til at slutte løbet på en placering som nummer 34.

Martin Jensen:
"Det var en dårlig måde at slutte løbet på og meget svært for Iain selvfølgelig. Bilen er meget svært beskadiget. Næsten hele forenden blev revet af, så den må vi nok afskrive helt. Men det vigtigste er, at der ikke skete noget med Iain. Jeg har ondt af ham og hele teamet.

Det var alt i alt et hårdt løb med høje temperaturer og tør bane hele tiden hvilket er ret usædvanligt for Spa. Efter de første 12 timer kørte bilen godt og vi var i top 10 med vores fastsatte mål indenfor rækkevidde.

Men det er en bitter pille at sluge. Alle pitstop kørte som et urværk og Dennis og Iain kørte et godt og problemfrit løb."

Dennis Andersen:
"Vi ankom til banen utrolig velforberedte og med de bedste mekanikere. Blancpain Endurance Series er et stærkt mesterskab og flere teams havde topkørere med til at forstærke deres kørersammensætning til dette løb. Vi havde derfor en noget svær kvalifikation hvor det kneb lidt med at sætte tiden.

Det hele så godt ud og vi var i en god rytme og var placeret som nummer 9 i klassen, indtil uheldene begyndte at ramme os. Så var det at vi fik to defekter, endda på helt nye dele, men vi blev ved med at kæmpe, indtil Iain helt uforskyldt blev ramt af en konkurrent.

Vi kan dog tage en masse positive ting med herfra. Vi havde farten og vores pitstop fungerede rigtig godt. Alt i alt var vi en rigtig god atmosfære."

Stillingen i Pro-am mesterskabet efter Spa-Francorchamps:
1 Nissan GT Academy Team 80 point
2 AF Corse 79
3 Thiriet by TDS Racing 42
4 Black Falcon 41
5 SMP Racing 36
10 Insight Racing 17

Insight Racing scorede points denne gang, hvor der tildeles points efter 6 og 12 timers kørsel også. Det var nok til at teamet er tilbage i top 10 i Pro-am klassen. Næste løb i serien køres d. 21-22 september hvor det gælder '1000 km Nürburgring'.

Insight Racing DK


Læs mere om:
  • Dennis Andersen
  • Martin Jensen
  • Spa-Francorchamps
  • 27/07/13 - Spa-Francorchamps - Blancpain Endurance
  •