Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Tom K. kører Audi R8 LMS ultra til ’Race for Riget’

CHGP 
31/07/13 

CHGPTil fordel for velgørenhed vil den ni-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen køre high-speed passagerture i en rendyrket racer-sportsvogn til CHGP den 3.-4. august
 

Så sent som i denne weekend kørte den en podieplacering hjem til det prestigefulde ’Spa 24 Hours’, og nu er selvsamme Audi R8 LMS ultra på vej til København og Copenhagen Historic Grand Prix. Her vil Tom Kristensen i weekenden sætte sig bag racerrattet til ’Race for Riget’ for at samle penge ind til fordel for Rigshospitalets Børne- og Ungeafdeling, der siden 2010 har modtaget 370.150 kr. fra eventen.

”Det er en fornøjelse, at kunne være med til at støtte et godt formål på denne måde. Audi R8 LMS ultra er en rendyrket racerbil, så jeg tør godt garantere, at der bliver smæk for skillingerne,” lyder det fra den ni-dobbelte Le Mans-vinder.


(Foto: Audi Motorsport)

Der bliver samtidig tale om en eksklusiv debut, da det er første gang, at en Audi R8 LMS ultra kommer på dansk asfalt. Det store scoop er kommet i stand takket være Audi Danmark, som har handlet hurtigt og helt unikt sikret, at den potente Audi R8 LMS ultra kan agere frontfigur i den gode sags tjeneste.

Den baghjulstrækkende Audi R8 LMS ultra vejer blot 1.340 kg, og er udstyret med en 5,2-liters V10-motor med omkring 550 hk. Racerbilen er så godt som identisk med den Tom Kristensen kørte til ‘Spa 24 Hours’ i 2012, mens det i år var den dobbelte Le Mans-vinder André Lotterer samt Christopher Mies og Frank Stippler, som styrede R8’eren til en tredjeplads efter 24 hæsblæsende timer.


(Foto: Audi Motorsport)

Den rendyrkede Audi R8 LMS ultra vil køre både lørdag og søndag, og begge dage bliver det muligt for publikum, at købe billetter til to adrenalinfyldte omgange rundt på den 2,4-kilometer lange bane med Tom Kristensen som chauffør.

På Bellahøj finder du Race for Riget i området R2, som er i midten af Ryttergården. I Race for Rigets billetvogn, kan der købes billet i fem forskellige kategorier, startende med 400 kr., 800 kr., 1.200 kr., 2.000 kr. samt VIP-kategorien, der koster 2.500 kr.. Billetsalget påbegyndes både lørdag og søndag morgen den 3.-4. august kl. 09:00 og slutter lørdag én time efter Race for Riget er afviklet på banen. Du bliver placeret i den første ledige racerbil i den kategori du har købt billet til. Dog er muligt i VIP kategorien selv at vælge din ynglingschauffør, mens du i kategori 1 kan vælge din ynglingsbil – i begge tilfælde så længe der er ledige billetter.

Så er drømmen at sidde helt tæt på den ni dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen, McLaren Formel 1 Young Driver Kevin Magnussen eller en anden af de danske racerstjerner er Race for Riget en enestående chance. Hvis du tøver for længe, har de forladt pitten med en anden …

For mere information om Copenhagen Historic Grand Prix besøg: www.chgp.dk.

Copenhagen Historic Grand Prix
Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 04/08/13 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS