Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Martin Johansen gør comeback i Tvilum Rally Show

Rally 
31/07/13 

Han har været borte fra rallysporten i nogle år, men når årets udgave af Tvilum Rally Showet køres i Fårvang mellem Viborg og Ans fredag den 9. august, er Martin Johansen, Vejen, tilbage i en rallybil. Og det endda i en rallybil, som han ikke tidligere har kørt løb i.
 

”Den er nemlig helt nybygget,” fortæller den tidligere Danmarksmester om den Renault Clio i såkaldt gruppe DK-trim, som han stiller op med i Fårvang. ”Det var meningen, at jeg ville have kørt nogle løb med den tidligere i år, men det trak lidt ud med godkendelsen, og så passede det i stedet perfekt ind med Fårvang, som jo er det største rallysprint, vi har hjemme.”


Martin Johansen og husturen Lene får deres første start i denne nybyggede Renault Clio ved årets Tvilum Rally Show

Rallybilen er resultatet af indsatsen på mange friaftner og i ditto friweekender, hvor Martin Johansen sammen med sin trofaste mekaniker har arbejdet med at bygge den op helt fra grunden.

”Men vi har ikke været alene om at bygge den,” siger Martin Johansen. ”Den originale Clio-motor har Peter Rasmussen tunet, så det er blevet til en rigtig rallymotor, mens Gunnar Aaskov har leveret både gearkassen og den Öhlins-undervogn, som er monteret på den. Samtidig har Kim Boisen også været inde over projektet, og de har alle sammen været med til at give deres input til at skabe en optimal bil i gruppe DK-trim.”

Når starten til første heat i Tvilum Rally Show går fredag eftermiddag klokken 17.00, er det indledningen på to konkurrencer. Dels er der den ordinære konkurrence, hvor Martin Johansen er oppe mod mere end 12 rivaler i klassen for tunede tohjulstrukne biler op til to-liter. Dels er der kampen om at komme i den finale, som han selv vandt tilbage i 2006.

”Jeg forventer ikke, at jeg kan blande mig i toppen, for jeg er både lidt rusten, og så er det også første gang, jeg skal køre i bilen,” siger han. ”Måske kan jeg komme i top 10, men at vinde som jeg og Brian Madsen tidligere har gjort i en 1600-bil, det kan man ikke længere i Fårvang.”

Det bliver helt og aldeles gratis at opleve Martin Johansen i sit comeback-løb, hvor han i øvrigt i co-driver-sædet bliver sekunderet af hustruen Lene Augustinus Johansen, Vejen. Traditionen tro er der gratis adgang til såvel Tvilum Rally Show som til det Tvilum Classic Show med klassiske køretøjer, som udfylder rallysprintbanen i en af pauserne mellem de indledende heats.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Martin Johansen
  • Fårvang
  • 09/08/13 - Fårvang - Rally
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: