Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Overbevisende sejr til Hamilton i Ungarn

Formel 1 
28/07/13 

Mercedes i formmæssig fremgang
Mercedes har sæsonen igennem været gode i kvalifikationen, og mindre gode i selve løbet. Undtaget har været et par gange hvor vejret og den smalle bane har været på deres side. Men ændringer i dækkene har været til gavn for det tyske team, der nu slider på dækkene med samme hast som konkurrenterne i stedet for at være 10% hurtigere. Og det gav så Hamilton sin første Mercedes sejr.
 

Lewis Hamilton førte ikke alle omgangene - han skulle jo også skifte dæk nu og da. Men lige fra starten havde han kontrol over løbet. På et tidspunkt virkede det til at Mark Webber måske kunne blive en trussel, men et overraskende dækskifte satte ham uden for konkurrencen om sejren.

Hans holdkammerat, Sebastian Vettel, var mere eller mindre blevet reduceret til en af dem der også var med i løbet. Sådan var det i al fald langt hen af vejen, men mod slutningen formåede han at bringe sig selv lidt i fokus igen. På friske dæk skulle han forsøge at konvertere en 3. plads til en 2. plads. Foran kørte Kimi Raikkonen, som ikke ligefrem er kendt for at flytte sig frivilligt. Et enkelt angreb blev det til fra tyskerens side, men det blev hurtigt afvist. Efterfølgende klagede Vettel over pitradioen over at han fik ikke plads nok!

Vettel startede løbet som 2'er og beholdt sin placering i starten, selvom både Grosjean og i særdeleshed Rosberg pressede ham. Rosberg blev senere på første omgang sendt ud pointene da han blev ramt af Massa. Han mistede lidt placeringer, men kom aldrig rigtig tilbage i løbet, og få omgange fra mål måtte han trække til side og forlade løbet med hvid røg bølgende ud af Mercedes racerens bagdel.

Senere blev Vettel fanget bag en velkørende Jenson Button. Den tidligere verdensmester formåede omgang efter omgang at holde den nuværende mester bag sig. En lille kontakt mellem dem, ødelagde Vettels frontvinge en smule. Imens blev Vettel bag fra fanget af en aggressiv Grosjean og en haltende Alonso, der her kom så tæt på podiet som han kom i løbet. Ferrari har bare, endnu engang ikke bygget en bil der matcher spanierens talent. I følge rygter i Ungarn har Alonso været til morgenkaffe hos Red Bull. Og faktisk vil det give mening - alle vil gerne vinde - og derfor vil alle gerne sidde i den bedste bil. Om Alonso så ligefrem vil forlade Ferrari er så en anden historie. Men der er meget symbolik i at mødes med dem der laver den bedste bil.

Til sidst, slap han alligevel forbi Button - hvorefter englænderen havde en mindre kollision med Grosjean, ikke noget der påvirkede dem synderligt. Efter løbet skal de to lige ind og forklare hvad der egentlig skete, så det er muligt at der kommer et efterspil. Grosjean fik dog en straf, men det var for at være ude over banen med alle fire hjul. Og det lukkede så hans muligheder for en top-placering. Franskmanden var ellers ganske velkørende og lavede flere gode træk. Han skal bare lære lidt disciplin!

Kimi Raikkonen fik sig altså endnu en 2. plads, i et løb hvor han kom snigende igennem feltet og rykkede fremad, når de andre skiftede dæk. Ingen tvivl om at finnen hellere vil slås om sejre og det der med 2. pladser og taktiske løb er det nødvendige.

Mark Webber hentede en 4. plads efter et stærkt løb, der burde have givet mere. En 5. plads til Fernando Alonso var omkring det bedste som Ferrari kunne præstere i dag.

McLaren fik en 7. og en 9. plads - med Button forrest. Perez derimod kørte et ganske anonymt løb, men fik altså et par point med hjem. I mellem de to kom Felipe Massa i en godkendt præstation.

Sidste point gik til Pastor Maldonado der dermed sikrede at Williams endelig fik point i 2013. Det var også på tide!

I VM stillingen har Vettel 36 points forspring til Raikkonen, der igen har tre til Alonso - 11 point senere finder vi så Lewis Hamilton. Hvis Mercedes kan holde formem - og de andre blander sig lidt uden om, er det muligt at de kan bringe sig selv i spil til en topplacering. Sidste år så man det er muligt, men dengang var det en Red Bull der skulle hente - nu er det en Red Bull der skal hentes.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Hungaroring
  • 28/07/13 - Hungaroring - Formel 1
  •