Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Danske sejre på Spa Francorchamps

Sportscar racing 
19/07/13 

Morten Dons deltog og vandt i Ginetta GT5 Challenge på den berømte belgiske Formel 1-bane
Det er ikke en overdrivelse at kalde den forgangne weekends løb for sæsonens højdepunkt for Morten Dons, som i foråret har bevist sit talent i det svenske mesterskab. Udover at køre racerløb på en af de mest legendariske racerbaner i verden, var der også lejlighed til at prøve kræfter med kørerne fra den engelske Ginetta GT5 Challenge, som deltog i samme felt.
 

- Det er stort bare at køre race på så imponerende en racerbane, fortæller Morten, der i sin Ginetta G40 har en gennemsnitsfart på godt 150 km/t på banen, hvor svinghastighederne i flere tilfælde passerer 180 km/t.

Tidtagningen gik ikke over al forventning for Morten og Magic Racing-teamet. Inden Morten nåede at sætte en hurtig omgangstid på den syv kilometer lange bane, kolliderede han med en konkurrent og måtte køre i pit for at få kontrolleret bilen.


Morten Dons vandt to ud af tre heat på den belgiske Formel 1-bane
(Foto: Christian Dons)

- Der var heldigvis kun sket kosmetiske skader, så jeg kom på banen igen - godt nok kun med få minutter tilbage, så jeg nåede ikke mere end at sætte 15. hurtigste omgangstid, fortæller Morten.

Fra 15. pladsen gik Struer-køreren i angrebsposition og kæmpede sig helt op til en generel femteplads og førstepladsen i den svenske klasse.

Fordi Morten havde en uheldig tidtagning måtte andet ud af tre løb startes fra 22. pladsen - svarende til hans næstbedste omgangstid under tidtagningen. Endnu en gang ventede hårdt arbejde bag rattet af den lille sportsvogn, og Morten kravlede hurtigt op igennem feltet.


I tæt kamp med svenske og engelske modstandere
(Foto: Christian Dons)

- Det var umuligt at komme hele vejen frem i feltet, men jeg nåede op til en generel 10. plads, og det var nok til at slutte på andenpladsen i den svenske klasse. Det betød også at sidste løb blev startet fra netop 10. pladsen, og der blev også kørt helt til stregen!

Efter få omgange af sidste løb kom Morten forbi mesterskabsrivalen Dennis Strandberg og fortsatte frem til en generel femteplads.

- Lidt efter lå der 5-6 af de engelske kørere lige bag mig, og de var ret opsatte på at komme forbi, griner Morten, som pludselig havde en konkurrent på hver side af sin bil under en nedbremsning.


Ayrton Senna, Michael Schumacher, Tom Kristensen - og nu er også Morten Dons blandt vinderne på den legendariske racerbane
(Foto: Christian Dons)

- Jeg ved ikke helt præcis hvad der skete, men der var lidt kontakt og så spandt jeg af banen, forklarer Morten, som kom tilbage på banen på 11. pladsen, men formåede at køre sig tilbage til en generel 8. plads og sejr i den svenske klasse.

- Det var perfekt med to sejre og en andenplads til mesterskabet, især fordi Dennis Strandberg udgik af det ene heat - det gav 10 points ekstra forspring i mesterskabet, så tingene begynder at se lyse ud nu.

- Jeg vidste på forhånd at det ville blive svært at køre fra de engelske kørere. Deres niveau er højt, de kører mere aggressivt end vi er vant til, og de kører på andre dæk end vi gør i det svenske mesterskab - der er forskellen altså nok til at vi andre ikke kører helt lige så stærkt.


En glad Morten Dons efter en succesrig weekend
(Foto: Christian Dons)

Nu står den på sommerferie indtil august måned, hvor Morten igen skal i aktion på Anderstorp Raceway øst for Göteborg. Der skal han forsvare sin mesterskabsføring sammen med Magic Racing.

Morten Dons - www.donsracing.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Silverstone
  •