Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Scirocco R-Cup

Uheldigt løb for Nicolaj Møller Madsen på Norisring

Scirocco R-Cup 
17/07/13 

Scirocco R-Cupved den fjerde runde af Volkswagen Scirocco R Cup
Efter en god træning og en pole position i kvalifikationsrunden, ved fjerde runde af Volkswagen Scirocco R Cup på bybanen Norisring i Nürnberg, lignede det en perfekt weekend for den unge dansker. Men desværre sluttede den en hel del hurtigere end forventet.
 

Bybanen i midten af Nürnberg - som også kaldes "Franconian Monaco" - "det frankiske Monaco" - har været en helt ny oplevelse for den unge dansker. Han fik dog hurtigt en god føling med banen, omgivelserne og de særlige vilkår.


(Foto: Natascha Theisen)

Efter kun tre flyvende omgange, og seks omgange i alt, under kvalifikationen lørdag, lykkedes det Nicolaj Møller Madsen at erobre pole position. Aldrig før har en dansker, og oven i købet en kører fra Junior Cup, vundet en pole position - Nicolaj Møller Madsen er den første. Så der var meget gode betingelser for den fjerde runde af Volkswagen Scirocco R Cup 2013.


Nicolaj Møller Madsen i front for feltet
(Foto: Natascha Theisen)

Løbet startede om eftermiddagen. Fra starten var Nicolaj Møller Madsen i stand til at forsvare sin pole position, men blot to omgange senere kom han under pres fra sydafrikaneren Kelvin van der Linde, der til sidst kunne passere Nicolaj Møller Madsen, ikke mindst fordi han ønskede at gemme sine "Push-to-pass"-chancer.

Dermed er den unge dansker nu kun på anden position, som han nu får travlt med at forsvare mod sin landsmand Kasper H. Jensen der kommer forbi. Det bliver til flere hårde kamp, specielt i sektionen "Grundig Kehre", hvor Nicolaj Møller Madsen momentant mistede kontrollen over sin Scirocco under en nedbremsning... Desværre ligger Kasper H. Jensen foran ham på det tidspunkt, og den unge dansker kunne ikke undgå en kollision, og rammer Kasper.

Uheldet betød, at den unge dansker måtte opgive løbet med en ødelagt bil, efter kun fem omgange af løbet - ligesom sin landsmand.


Nicolaj Møller Madsen missede nedbremsningen og Kasper H. Jensen blev ramt
(Foto: Natascha Theisen)

"Under løbet ville jeg gemme nogle "Push-to-pass", hvilket betød at Kelvin kunne passere mig. Kasper brugte to gange "Push-to-pass" bare en omgang senere, hvorved han også var i stand til at passere mig... Desværre pressede Michelle mig på langsiden, hvor jeg desværre mistede kontrollen over bilen under nedbremsningen, og ramte Kasper", fortalte den unge dansker efter løbet.

Alligevel havde det været en spændende weekend for Nicolaj Møller Madsen: "Weekenden her på Norisring var utrolig. Bare det at være på Pole efter blot tre løb i Scirocco og første gang på en bybane, er helt fantastisk. Jeg havde en god fornemmelse af, at det var min weekend... Før denne weekend lovede jeg mit store idol og ven, Allan Simonsen, at gøre mit bedste, så jeg vil dedikere min Pole til ham!", fortalte den unge dansker, da han bliver spurgt om weekenden på Nürnberg.


De danske kørere mindedes Allan Simonsen ved løbet
(Foto: Natascha Theisen)

Runde 5 og 6 vil finde sted fra 16. - 18. august, på Nürburgring. Nicolaj Møller Madsen ser frem til det og har allerede en fast målsætning: "Mit mål er at være på podiet ved Nürburgring og vinde Junior-Cuppen der!".

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  • 13/07/13 - Norisring - Scirocco R-Cup
  •