Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

RCZ Racing Cup

Michael Carlsen på podiet i Frankrig

RCZ 
09/07/13 

”Det er helt klart den bedste weekend, vi har haft i Frankrig.” Sådan lyder det fra Michael Carlsen ovenpå weekendens to løb i den franske Peugeot RCZ Racing Cup på Val de Vienne-banen i det centrale Frankrig.
 

”Jeg blev firer i det første løb og femmer i det andet, og så vandt jeg begge gange gentleman-klassen, så jeg tror vist, at alle de andre i feltet nu godt ved, hvem le danoise Carlsen er,” siger racerkøreren fra Vissenbjerg.


En fjerde- og en femteplads scorede Michael Carlsen

Optakten til løbet på Val de Vienne-banen blev dog mere hektisk end planlagt for mekanikerne hos Carlsen Motorsport. Den nye motor var godt nok blevet monteret i forvejen hjemme på værkstedet, men racerbilen skulle også forsynes med den nye front, som er blevet obligatorisk i klassen.

”Det skulle vise sig at blive et større arbejde end som så,” siger Michael Carlsen. ”Der var bl.a. tale om en ny for-kofanger, men den havde også indflydelse på placeringen af lygterne og køleren, som igen havde indflydelse på andre ting. Det tog os otte timer at få fronten monteret, så det blev kun til fire timers søvn inden træningen.”

Men fynboen var åbenbart hurtig til at få gnedet søvnen ud af øjnene, for allerede i den første træning var han med fremme og satte tredjebedste tid. Resten af weekenden befandt han sig mere eller mindre konstant i top 5, selv han dog måtte kæmpe for sine placeringer. I det første løb kørte han sig således fra en syvende- til en fjerdeplads.

”Etteren i løbet var fire tiendedele hurtigere end mig, men jeg var kun to tiendedele langsommere end toeren, og det er meget tæt på, når vi kører på så lang en bane. Selv om jeg godt kunne følge med, så var det svært at overhale. Dels på grund af banen, dels på grund af, at bilerne er meget ens,” siger Michael Carlsen.

”Det reglement, som er blevet lavet til denne sæson, passer os rigtigt fint, og jeg har før sagt, at hvis jeg kunne være mellem de fem bedste, så ville jeg være tilfreds. Og jeg er meget tilfreds. Det var super at finde farten og kunne følge med.”


Michael Carlsen var bedst blandt gentlemen-kørerne

Carlsen Motorsport


Læs mere om:
  • Michael Carlsen
  •