Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Jan Magnussen fylder 40 på racerbanen

ALMS 
05/07/13 

American Le Mans SeriesJan Magnussen runder et skarpt hjørne, men lagkagen må vente, for der skal køres race i USA. Efter et barskt Le Mans er Jan Magnussen atter klar til at sætte sig bag rattet i den gule Corvette og køre endnu en sejr hjem i den amerikanske Le Mans-serie.
 

Det skal ske i Connecticut, USA, denne weeekend, og det er planen at fortsætte de gode takter, som Jan Magnussen og medkører Antonio Garcia demonstrerede med sejren på Laguna Seca-banen i maj.

"Jeg ser frem til weekendens løb af flere årsager," forklarer Jan Magnussen.

"For det første tager vi et tungt skridt videre efter det, der skete for snart to uger siden. Mit Le Mans 2013 sluttede først med Allan Simonsens bisættelse i denne uge, og i weekenden tager ALMS det første skridt videre efter Allan," fortsætter racerkøreren.

Der er tale om fjerde afdeling af årets ALMS-mesterskab, og trofæet fra seneste løb skal forsvares på den relativt lille, men udfordrende Lime Rock-bane i Connecticut. Med sine knap 2,5 kilometer i længden og ganske få sving er det den suverænt korteste bane i mesterskabet.

"Jeg kan generelt godt lide at køre på de amerikanske racerbaner, men Lime Rock er noget særligt," forklarer Jan Magnussen.

"Det er en ret kort bane, så straffen for at lave fejl kan være temmelig stor. Samtidig er det en sjov bane med få, men udfordrende sving, og layoutet er ret old-school. Corvette Racing har altid været stærke på Lime Rock, men det er faktisk ved at være et stykke tid siden, vi sidst hev en sejr med hjem. Det kan man godt tolke som et tegn på, at det skal ske i weekenden,"

Efter et besværligt Le Mans, hvor begge Corvette-teamets biler åbenlyst manglede kræfter i forhold til konkurrenterne i GTE Pro-klassen, er Jan Magnussen ikke i tvivl om, hvad der skal til for at komme op på øverste podie igen.

"Vi skal simpelthen bare gøre, som vi gjorde på Laguna Seca, hvor vi kørte et næsten fejlfrit race med perfekte pitstop og en bil helt uden problemer," forklarer han.

"Det gjorde vi sådan set også på Le Mans, her manglede vi bare de sidste kræfter. At vi endte på en fjerdeplads efter at have ligget i bunden af feltet i de fleste af løbets 24 timer beviser tydeligt, at man alligevel kan nå langt, hvis man kan holde problemerne på afstand og ellers sørge for, at både team og kørere udfører deres arbejde perfekt,"

Jan Magnussen ankommer i øvrigt til USA på sin 40-års fødselsdag i dag, torsdag den 4. juli. Et skarpt hjørne, som racerkøreren fra Roskilde imidlertid har tænkt sig at tage med samme fart, som han altid har gjort.

"Først race, så lagkage!" lyder det fra fødselaren.

Tidsplan for American Le Mans North-East Grand Prix

Fredag 5. juli
10.55 (16.55 dansk tid) — Træning #1
15.20 (21.20 dansk tid) — Træning #2
16.55 (22.55 dansk tid) — Kvalifikation

Lørdag 6. juli
9.55 (15.55 dansk tid) — Warm Up
15.05 (21.05 dansk tid) — RACE (2 timer 45 minutter)

NB! Danske fans kan følge Magnussen og Corvette #3 på live på ALMS-seriens eget webste — www.alms.com.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Lime Rock
  • 06/07/13 - Lime Rock - ALMS
  •