Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Formel 1-makkerparret Nicolas Kiesa og Peter Palshøj kører Royal Pro/Am

CHGP 
04/07/13 

CHGPTV- og studievært Peter Palshøj, udskifter i weekenden 3. og 4. august, sit vante Formel 1-studie med en Lotus Cortina, og historisk motorløb til Copenhagen Historic Grand Prix
 

Èn af hovedattraktionerne til Copenhagen Historic Grand Prix er Royal Pro/Am-løbene, hvor en professionel racerkører, deler sin historiske racerbil med en amatør-racerkører. Med rette tiltrækker begivenheden sig stor opmærksomhed, når nuværende og tidligere racerstjerner som Tom Kristensen, Jackie Oliver og mange flere, danner par med dygtige amatører og i fællesskab drysser glamour og dramatik over arrangementet på den, til formålet anlagte, racerbane på Bellahøj.


(Foto: CHGP)

Der venter Peter Palshøj en både stor oplevelse, og også en stor udfordring, når han til CHGP danner makkerpar med tidligere Formel 1-kører, Nicolas Kiesa i en Lotus Cortina. Og sidstnævnte Formel 1-ekspert vil skulle bruge alle evner og tricks fra køredragten, for Peter Palshøj er en novice uden nogen erfaring fra racerfaget.

”Indtil for én måned, siden hvor jeg erhvervede min racerlicens, havde jeg kun kørt event-biler,” fortæller Peter Palshøj, der var noget overrasket over tempoet i parrets Lotus Cortina, da den mælkehvide racer blev testet på FDM Sjællandsringen første gang.

”For selv om hun er gammel, kan hun godt rive dig rundt”, bemærker den fartglade studievært endvidere, inden han filosoferede over meningen, når Formel 1-studieekspert Nicolas Kiesa siger ordrene; ”at stå på bremsen.”


(Foto: CHGP)

”I starten troede jeg slet ikke bilen kunne bremse, men det viste sig, at jeg bare ikke bremsede hårdt nok. I en racerbil, uden moderne ABS-system eller bremseforstærker, føles bremsepedalen som at træde på et stengulv. Meget bedre bliver det heller ikke med linjerne. Det er utroligt svært, og det slog mig, hvor stor tålmodighed en racerkører faktisk skal besidde, for på den ene side at kunne time sin acceleration korrekt gennem svingene, samtidig med aldrig at være for ivrig på speederen. Jeg er udsat for en gigantisk aha-oplevelse. Og det her er ikke Formel 1, men alligevel rigeligt med fuldblod til mig.”

Den nybagte racerpilot ser, med en blanding af spænding og ærefrygt, frem mod sit første racerløb, hvor det ikke kun er de prominente racerstjerner i Royal Pro/Am-klassen, der giver anledning til benovelse, men også tanken om at skulle dyste i motorsportens ædle kunst, millimeter fra betonbarriererne.


(Foto: CHGP)

”Det er med stor respekt, at jeg spænder H-selen, og jeg er taknemmelig for at kunne være en del af Copenhagen Historic Grand Prix. Den oplevelse og erfaring racerløbene i Royal Pro/Am vil tilføre mig, bliver uvurderlig, når jeg fremover indtager min plads i Formel 1-studiet sammen med Nicolas Kiesa,” slutter en spændt Peter Palshøj.

Thomas Wulff
Copenhagen Historic Grand Prix