Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Blancpain GT Endurance Series

"Teknisk fejl blev kostbar"

Blancpain GT
Endurance Series 

03/07/13 

Det danske Insight Racing kom fra det seneste løb på Paul Ricard uden points. Det så ellers lovende ud lige indtil en teknisk fejl satte en stopper for forhåbningerne.
 

Den danske duo af Dennis Andersen og Martin Jensen startede fra 19. pladsen efter faktisk at have brugt kvalifikationen også til at finde det helt rigtige setup til løbet.

Efter rullende start bag safety car Dennis Andersen kørte i et støt tempo, inden du afleverer over # 17 Ferrari 458 Italia til Martin Jensen i første pitstop. Den hurtige dansker derefter trak en række hurtige omgange at få bilen ind i 4. pladsen i Pro-Am kategori, inden det andet og sidste pitstop.

Efter rullestarten kørte Dennis Andersen i et støt tempo i sit stint, inden han overlod bilen til Martin Jensen ved det første pitstop. Martin Jensen kørte adskillige hurtige omgange og fik kørt bilen op til en placering som nummer 4 i Pro-am klassen, inden det andet og sidste pitstop. I den generelle stilling for løbet var man nu oppe på en placering som nummer 10.

Da Dennis Andersen så igen skulle i bilen til sit andet stint og det sidste i løbet, ville bilen ikke starte. Der gik flere minutter inden man fik bilen startet igen, en startmotor ville ikke som den skulle. Forsinkelsen satte teamet langt tilbage i stillingen. Insight Racing sluttede løbet på en placering som nummer 34 generelt og nummer 14 i Pro-am klassen, desværre ingen points på kontoen denne gang.

Teamet tester i dag på Spa-Francorchamps banen i Belgien som forberedelse til det meget kendte 24 timers løb samme sted der køres i den sidste weekend i juli.

Dennis Andersen sagde efter løbet på Paul Ricard blandt andet følgende:
"Mit første stint i bilen var ok, men det tog nogen omgange at vænne mig til de ændringer vi havde lavet på bilen. Teamet lavede et superhurtigt pitstop, hvorefter Martin flot kørte bilen frem på fjerdepladsen. Desværre svigter startmotoren ved det andet pitstop. Vi mister mange minutter og placeringer pga. et defekt stik."

Martin Jensen som både er kører og teamchef, forsætter:
"Vi har fået løst en kæmpeknude i forhold til setuppet i og med at vi har arbejdet gennem alle sessionerne med dette. Vi har et hurtigt setup til en enkelt omgang, men over flere omgange har vi haft problemer hvor bilens tempo er faldet. Teamet har dog arbejdet hårdt for at løse dette problem, og det så rigtig godt ud."

"Starten af løbet foregik som rulle start efter safety car'en på grund af den alvorlige ulykke tidligere på dagen i en af supportløbene. Det spredte feltet noget ud og Dennis havde derfor en hel del at skulle køre ind igen."

Som før nævnt tester teamet i dag i Belgien inden den næste og helt store opgave på Spa-Francorchamps.

Insight Racing DK

 ASETEK SIMSPORTS